Spoed-Opvang gezocht voor Rocket!

27 augustus 2018 11:38

Met spoed opvanggezin gezocht voor Rocket!

Rocket is een Ierse Geyhound van 6 jaar en een leuke vrolijke kerel die graag andere honden om zich heen heeft. Hij is speels, zindelijk, luistert met bananen in zijn oren (kan dus alleen op omheind terrein los), vindt visite gezellig en verwelkomt ze dan vrolijk. Hij loopt heel netjes mee aan de riem, reageert niet op andere honden tijdens wandelen aan de riem, hij heeft geen probleem met fietsers of joggers.

Hij is  september 2017 naar Nederland is gekomen en  toen naar een opvanggezin gegaan en ondertussen stond hij natuurlijk ter adoptie op de site. Op zich ging het daar wel goed met hem, behalve dat hij niet helemaal happy leek als enige hond, maar dat was geen onoverkomelijk probleem. Maar hij had op een omheinde losloopveld een sneetje opgelopen in een voet. Dat ging helaas ontsteken en betekende dus even een bezoekje bij de dierenarts. Er was een kuurtje antibiotica nodig….geen probleem. Maar….bij even een standaard onderzoekje zoals gebit, oren en dergelijke schrok de dierenarts bij het luisteren naar Rocket zijn hart. Dat klopt razendsnel en onregelmatig. Meteen werd er doorverwezen voor extra onderzoek en advies daarna was zelfs een echo. Het hart van Rocket klopt standaard te snel en niet zo regelmatig als zou moeten.  Er moest dus meteen gestart worden met 2 soorten medicatie: Vetmedin en Digoxine.

Rocket is toen verhuisd naar een opvanggezin waar iemand de hele dag hem in de gaten kon houden, omdat het starten met digoxine niet niks is. Rocket zou er heftig op kunnen reageren en medisch ingrijpen was dan meteen nodig. Gelukkig doet de medicatie goed zijn werk en is Rocket zijn hartslag stabiel. Dit betekent niet dat die normaal is, want dat zal het nooit worden. De hartslag is minder snel en onregelmatig, maar zeker geen gezonde hartslag.  De rest van zijn leven moet Rocket op deze medicatie blijven innemen. Omdat zijn hart standaard al zwaarder belast wordt door de afwijking kan het zijn dat over een jaar het hart dit niet meer aan kan. Maar er is ook kans dat hij hier 10 of ouder mee kan worden.

De adoptiekansen van Rocket zijn hierdoor niet zo groot en daarom heeft GINN voor hem virtuele adoptie opgestart. Mensen kunnen Rocket en GINN op die manier ondersteunen voor de kosten van medicatie en regelmatige bloedtesten vanwege de digoxine.

Helaas kan Rocket door persoonlijke omstandigheden niet meer in zijn huidige opvanggezin blijven en zoeken we dus met spoed een blijvend opvanggezin voor hem. Rocket leeft graag met andere honden samen en dus niet als enige hond in huis.

Rocket kan even alleen zijn met andere honden samen, maar kan niet met katten  Hij is dol op spelen met een bal, maar moet in zijn spel wel een muilkorf om met andere honden in de buurt. Hij vindt speeltjes die piepen erg leuk, maar dat triggert iets in hem en dat is niet goed. In huis is het niet nodig, maar buiten moet hij een muilkorf om in contact met andere honden, want als een hond gaat piepen of janken gaat er helaas een knop om bij Rocket en ziet hij die hond als een prooi. Daar kan hij niks aan doen….dat is helaas het gevolg van de training in Ierland.

We zoeken voor Rocket een thuis waar dus wel een andere grotere hond is, of meerdere, waar hij lekker veilig zijn energie kwijt kan, bij mensen die geen moeite hebben met een muilkorf en die Rocket voor de rest van zijn leven gelukkig willen maken. Hij brengt ook veel liefde en plezier met zich mee. De medische kosten zijn voor rekening van GINN en wij zorgen voor de medicatie.

Kun je Rocket en daarmee GINN helpen? Mail dan naar opvanggezin@greyhoundsinood.nl.

Wil je Rocket financieel ondersteunen (medische kosten) wordt dan virtueel adoptant: http://www.greyhoundsinnood.nl/pages/virtueel-adoptie-programma

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.