Spaanse dag in Weert 24-06-2018

26 juni 2018 18:39

Met vers gedrukte T-shirts met het GINN-logo en een auto volgeladen trokken Carla en ik naar Weert. Het beloofde een mooie droge dag te worden en alle hoop was daarop gevestigd. Gelukkig was Thalassa ook bereid om te komen. Bij aankomst in Weert had Thalassa haar spullen al uitgeladen. We werden hartelijk begroet door Christel en haar man Frans. Naast onze kraam en aan de overkant werden tafeltjes klaargemaakt met vrolijke kleedjes en bloemetjes. We hebben samen de tafel en rekken klaargemaakt. Jasjes, muilkorven, tuigjes, riemen en andere spullen werden zorgvuldig uitgestald. Zelfs een hondenbar met heerlijke hondensnoepjes was aanwezig. Ook een bak met fris water stond klaar voor de honden. Onze poster van stichting GINN werd goed in het zicht opgehangen zodat we belangstelling zouden krijgen.

Aan het eind van de straat dansten Flamencodanseressen met zwierige rokken en aan de overkant van onze kraam zongen twee zangeressen mooie rustige liedjes. Een Spaanse danseres op stelten danste heen en weer door de straat op opzwepende Spaanse muziek. Ze wisselden elkaar af, heel goed geregeld.

Langzaam werd het drukker. Er werd veel interesse getoond in onze kraam en in het werk van GINN. Er zijn heel veel informatiefolders uitgedeeld, daardoor kwamen we met veel mensen in gesprek die graag nog meer aanvullende informatie wilden. Er was zelfs een dame die de gehele adoptieprocedure wilde weten van het begin tot eind. Ik weet zeker dat we haar nog eens zullen tegenkomen tijdens een van onze transporten. Super! Er werden mooie spullen verkocht en de collectebus werd ook niet voorbijgelopen.

Ingrid Scheepers-Donkers kwam met haar roedel ons verblijden met een bezoek. Ahhhh, die Ollie wat een prachtige zachtaardige Greyhoundreus. En ja hoor, hij kreeg een prachtige halsband. Ook Galgo’s Bo en Lego waren van de partij! Ze smikkelden samen met Ollie van de hondenbar. Door het bezoek van Ingrid, was er nóg meer interesse in onze kraam. Ohhhh, zijn het deze honden waar het om gaat. Iedereen had ogen voor Ollie! Later kwam ook brindle teefje Mika ons verblijden met een bezoek. Vorig jaar tijdens de Spaanse dag, ben ik in contact gekomen met de adoptant, die vertelde dat ze een Galgo verwachtte van GINN. Vandaag kwam ze haar prachtig meisje showen. Het is altijd een genot om de successen te zien.  En ja hoor, de schat kreeg van haar vrouwtje een heerlijke fleece pyjama en natuurlijk lekkere snoepjes.

Het was fijn om over de Stichting te praten en hoeveel inzet onze vrijwilligers hebben, ongeacht hun functie. Een goed draaiende stichting is zo waardevol. Het was niet alleen fijn over onze honden te praten maar ook de verhalen aan te horen over andermans honden, bijvoorbeeld een man vertelde een verhaal over zijn hond die hij 10 jaar geleden had laten moeten gaan… nog zo geëmotioneerd. Een hart op de goede plaats.

Naast onze kraam stond Marian Palmen, met prachtige eigen gemaakte sieraden. Een gedeelte van de dagopbrengst gaat naar GINN! Marian, heel hartelijk dank hiervoor. Wellicht komt Marian met haar zelfgemaakte sieraden een keer naar de Windhondendag in OSS. Wie weet.

Christels Podencootje Kick kwam met zijn baasje Frans in een bakfiets! Veilig aangelijnd zat hij prinsheerlijk rond te kijken. De hondensnoepbar had hij zo in de gaten en smikkelde erop los! Wat een schatje. Christel had een oproep gedaan of er mensen waren die nog hondenspullen hadden voor een van onze shelters in Spanje of Ierland. Daar werd goed gehoor aan gegeven! Hondenmanden, halsbanden van alles werd er gebracht. Christel had hier een loterij aan verbonden. Bij iedere inlevering kregen de mensen een lot. Aan het eind van de dag was er een prijsuitreiking. De hoofdprijs was een uniek prijzenpakket, geschonken door verschillende winkeliers uit de straat. Na de prijsuitreiking is er een welgemeend dankwoord uitgesproken namens GINN.

Christel en Frans, bedankt voor de uitnodiging, het was een heel gezellige dag waarbij we veel lieve mensen hebben ontmoet met een groot hart voor honden. Als jullie het goed vinden, zijn we volgend jaar zeker van de partij!

Onze opbrengst van de dag was, inclusief de collectebus die bij Christel stond, bijna € 200,-. Iedereen heel erg bedankt voor de aankopen en donaties. Thalassa en Carla heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet en hulp. SAMEN is ons sleutelwoord! Daarom is GINN een groeiende sterke stichting die zich met hart en ziel inzet voor Galgo’s, Greyhounds en heel af en toe een Podenco...

Tania

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Kim Berkers

Wat leuk om jullie weer eens te zien dames, wat doen jullie toch geweldig werk! Veel liefs van Bika en mij en dankjewel voor de mooie pyjama ❤

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Jetteke

Wat hartstikke fijn dat jullie dit gedaan hebben!! De 'boer' op, mensen informeren over wat er gebeurt in Spanje en Ierland, en als klap op de vuurpijl de kas nog een beetje spekken. Reuze bedankt!