PAWS Transport 07-12-2017

08 december 2017 13:40

Wat spannend vandaag, het eerste kleine greyhoundtransport bij ons thuis. Er werden 2 honden verwacht, namelijk Lurchermeisje Millie en Greyhoundmeisje Knave. Anne kwam samen met haar 2 zoons, greyhound Sunny en 2 lekkere taarten voor bij de koffie.

Inmiddels kreeg ik te horen dat het transport door verkeersomstandigheden verlaat was tot 12.45 uur. Onder het genot van een kopje koffie en taart hebben we gezellig aan de keukentafel zitten kletsen. Inmiddels arriveerde ook Erna met haar dochter Judith en de grey’s Buddy en Tate die ook via GINN zijn geadopteerd. We hebben de honden even met elkaar buiten laten kennismaken voordat we naar binnen gingen. Het was koud en regenachtig dus de huiselijke warmte was heerlijk. Om 13.00 uur was daar eindelijk de mooie transportbus. Allereerst werd Millie uit haar kennel gehaald en in ontvangst genomen door haar nieuwe familie. Wat een lief ondernemend en nieuwsgierig meisje, totaal niet angstig.

Daarna werd er een prachtige brindle uit de kennel gehaald en kreeg ik de riem in mijn handen gedrukt. Heh? Wat is dit, die is toch niet voor ons? Foutje!!! Tony had het even bij het verkeerde eind. Ik herkende deze schat natuurlijk wel, jammer dat hij niet kon blijven, hij moest door naar Italië. Toen eindelijk kwam Knave, het mooie zwarte greyhoundmeisje uit de bus. Snuffel snuffel, even de andere honden aftasten, plasje doen, kennis maken en weer snel naar binnen. Totaal hadden we 7 honden binnen en wat lief waren ze voor elkaar. Hulde voor onze eigen honden, ze vangen toch telkens weer vreemde honden op zonder problemen en ze zijn er zo lief voor.

De planning zoals we in ons hoofd hadden kon helaas niet doorgaan, we wilden eigenlijk even gezamenlijk wandelen met alle honden, hoe mooi is dat, maar helaas gooide het weer roet in het eten. De papieren werden ingevuld en toen was het toch weer tijd om te vertrekken, er was een lange rit terug te gaan. Dominic en Tony gingen verder naar Duitsland, overnachten en morgen door naar Italië.

Terwijl ik het verslag schrijf, krijg ik foto's van Millie doorgestuurd, heerlijk slapend en o, wat zijn ze er gelukkig mee. Ook van Knave kreeg ik leuke berichten, ze lag al te slapen op de stoel. Het is voor mij een mooie afsluiting van het jaar 2017 voor wat betreft de greyhoundtransporten. Ik ben blij dat steeds meer mensen ontdekken hoe lief en fascinerend de greyhounds zijn.

Dankjewel adoptanten Erna en Anne, vervoerders Dominic en Tony, lieve collega's en Ton. En veel geluk met jullie families, lieve doggies.

Groetjes, Silvia

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.