PAWS/IRGT Transport 14-09-2017

14 september 2017 18:56

Vandaag 14 september was er weer een Ierland transport en dit keer op donderdag, een ongewone dag, maar helaas kon het niet anders en ook dan lukt het.

Greyhound Mary en Lurcher Penny van PAWS Ierland en Greyhound Rocket van de Irish Retired Greyhound Trust. Dit keer waren we met z’n drieen: Carin, Tania en ik, om alles te verzorgen.

Het duurde niet lang of de prachtige transportbus van Dominic kwam even voor 12.00 uur ‘s middags het terrein oprijden. Gauw allemaal naar buiten, het opvanggezin van Rocket en Penny en de adoptante van Mary, samen met dochter Judith. De deuren gingen open en wat een prachtige honden zaten er weer in, je zou ze allemaal mee willen nemen. Deze Greyhounds worden regelmatig uitgelaten onderweg en ze mogen aan de riem hun pootjes strekken. Onze honden mochten eruit en konden met iedereen kennismaken. Het regende aardig, dus gauw naar binnen, daar konden ze lekker los. Greyhounds zijn meestal vrolijke lieve honden, niet bang, leuk en relaxed. Rocket, de prachtige Blue Greyhound is ter adoptie en in het echt veel mooier dan op de foto's. Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede foto is. Penny is in opvang gegaan en o wat een leukerd, iedereen vond haar zo lief. Mary is geadopteerd en wat een leuke nieuwsgierige dame, ze bleef heen en weer sjezen. Ze had ook een klik met haar toekomstig maatje Greyhound Buddy Joe, die recentelijk ook via ons is geadopteerd. Ik werd als een magneet steeds naar hem toe getrokken. Echt een prachtige kerel.

Even snel een foto gemaakt van die prachtige Greyhoundbillen toen ze naast elkaar stonden, dat kon ik niet voorbij laten gaan. Gelukkig krijgen meer mensen interesse in het adopteren van een Greyhound, écht ze zijn zo lief, mooi gespierd en mooi van karakter. Na gezellig keuvelen met elkaar en nadat alles geregeld was, was het weer tijd om naar huis te gaan. Het was weer een dag om nooit te vergeten. We kijken alweer uit naar de 23e september, het BaasGalgotransport en de 24e september de GF/GINN-dag in Oss.

Lieve mensen, bedankt voor het opvangen en adopteren van de honden, bedankt collega's Carin en Tania voor jullie hulp. Bedankt Francis en André voor jullie prachtige ruimte en bedankt Dominic en Tony voor het comfortabel en veilig thuisbrengen van de honden en ook bedankt GINN-ers achter de schermen.

Silvia

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Erna

Wat een perfect georganiseerd transport! Het gehele traject van het zien van een hond, contact met de consulente, berichtgeving over gemaakte stappen in dit proces, in 1 woord geweldig. En dan begint het wachten op de datum van aankomst en vervolgens voor mij het regelen van diensten om Mary, nu Tate genoemd, zelf te kunnen verwelkomen.
Dan is het moment daar dat de deur van de bus opengaat..... dat is zo'n emotioneel moment wanneer je daar je eigen hondje ziet staan na een lange, lange reis.... maar oh oh wat is het de inspanning voor de honden en alle betrokkenen waard. Het levende bewijs dat ze veilig zijn en het grootste geluk hebben om Ierland te kunnen verlaten.Het gevoel is niet te beschrijven, daarvoor moet je er echt zelf bij zijn.
Tate ligt inmiddels( drie dagen thuis) met haar poten omhoog,uitgestrekt op de bank. Buddy Joe deed er weken over om de bank te ontdekken, Tate had er nog geen twee uur voor nodig.
Greyhounds.... ze zijn een ras apart, zoals Silvia hierboven al schreef. Zo rustig, ontzettend aanhankelijk en een onvoorstelbaar aanpassingsvermogen. Zo triest dat ze zo worden ondergewaardeerd in hun land van geboorte. Ze zijn geen wakers, je hoort ze niet. Op het moment dat de bus in Ospel aankwam zou je niet vermoeden dat er meer dan 20 honden in zaten. Het enige dat deed vermoeden welke kostbare passagiers zich hierin bevonden was de (voor mij) prachtige tekst: "Dogs in Transit".
GINN, wederom ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen en inzet, hier gaat alles uitstekend, het geschreven vervolg over deze mooie dame tussen haar roedelgenoten komt weldra,

Groetjes, Erna