PAWS en IRGT Transport 26-10-2019

01 november 2019 09:11

Zaterdag 26 oktober was het weer zover, en kwamen er 3 Ierse lurchers en een greyhound naar het zonovergoten Oss. Hoewel alle transporten bijzonder zijn, was deze voor mij toch wel speciaal.

Jane is afgelopen zomer gevonden op het platteland van Ierland, zwaar verwaarloosd en onder de schurft. En wat een prachtig meisje kwam er uit de bus, ze had gewoon een glimlach op haar gezicht! De klik met ‘haar’ mensen was onmiskenbaar, en ze positioneerde zich aan hun zijde alsof ze nooit anders gedaan had.

Ebony werd gevonden in de kofferbak van een in beslag genomen auto, ze had daar waarschijnlijk al een paar dagen gelegen. Haar achterpoot was zo ernstig gebroken dat er niks anders meer op zat dan amputatie. Een glanzend, ontspannen meisje werd uit de bus getild, en direct door haar nieuwe gezin in de armen gesloten. Met tranen in mijn ogen heb ik hun eerste foto gemaakt, de liefde spatte eraf.

Gale was voor een kennis, die al heel lang op zoek was naar een vriendinnetje voor haar jonge, speelse whippet. Het was ongelofelijk, want die meisjes keken elkaar voor het eerst aan, en ze wisten het gewoon: wij zijn zusjes! Al spelend en dollend zijn ze met hun lieve mevrouw mee naar huis gegaan.

En dan was er Ralph, een mooie zwarte greyhound, te klein om te racen, en dus afgedankt als nutteloos. Weg uit zijn vertrouwde omgeving bleek hij angstiger dan gedacht, en hij mag op dit moment bijkomen en zich veilig gaan voelen bij een fantastisch opvanggezin.

Er was deze keer wat meer tijd om met de chauffeurs te kletsen, en onder het genot van lekkere vlaai en een heerlijk zonnetje zat de sfeer er goed in. En ik kon ook nog eens op tijd naar huis, waar 8 verklede vleermuizen, zombies en duivels wachtten op het door mij verzorgde Halloweendiner! Al met al een geslaagde middag dus, en het voelt ontzettend goed om dit met alle GINN-ers samen weer voor elkaar te krijgen.

Fleur

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.