PAWS en IRGT Transport 04-07-2019

06 juli 2019 08:38

Op 4 juli jongstleden mochten we in Oss weer een transport uit Ierland verwelkomen. Aan boord waren heel wat greyhounds; drie voor ons en de rest voor andere stichtingen in Europa.
De adoptanten, consulenten, geïnteresseerden, kraambemanning en ondergetekende waren mooi op tijd aanwezig in de heerlijke tuin van Marian en Michiel, waar de tijd altijd voorbij lijkt te vliegen!

Dat kwam in dit geval wel goed uit, want door een kleine administratieve miscommunicatie hadden de heren chauffeurs hun laatste druppels diesel verbruikt om naar het adres van ons secretariaat te rijden, 45 minuten de andere kant op. Hoera voor hedendaagse technologie, waarmee ze in WhatsApp hun locatie konden delen (probeer een Ier maar eens Leidsche Rijn te laten zeggen), zodat SuperJet met een jerrycannetje diesel te hulp kon schieten! Rescue in de breedste zin van het woord.

Iets later dan gepland reed dan eindelijk de bus door de poort, en geweldig genoeg was iedereen nog hartstikke vrolijk, zelfs de chauffeurs. Ook de hondjes waren nog ontspannen, maar goed, die worden dan ook als heuse VIP’s van A naar B gebracht.

Onder de nodige ‘oohs’ en ‘aahs’ werden alle greys weer uit de bus gehaald en konden de nieuwe baasjes van Dolly, Melody en Penny hun meisjes in de armen sluiten. Alle andere hondjes mochten lekker even de benen strekken, de nodige sanitaire stops maken of in de schaduw in het zwembad gaan liggen.

Na het uitwisselen van wat drop, stroopwafels en de laatste nieuwtjes was het tijd om de reis te vervolgen en zijn ‘onze’ greys met hun nieuwe mensen mee naar huis gegaan. Een transport is altijd geweldig, maar zeker na de laatste RTE documentaire met harde cijfers en beelden over de misstanden in de race-industrie, was het heerlijk om weer een aantal greyhounds een beter leven te kunnen bieden en gewoon even te genieten van de fantastische, zachte dieren die het zijn.

Ik wil iedereen die aanwezig was weer heel erg bedanken voor de inzet en supersfeer en hopelijk hebben we binnenkort weer een transport!

Fleur

P.S. Op de foto’s is ook Zipi de Schoothond te zien, deze lieve en bijzondere jongen is nog ter adoptie!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Eric BRANCART

Wij waren er bij om melody (nu Ziva) te verwelkomen. Een schat van een hond, ze heeft nu reeds ons hart gestolen.
Bedankt aan Jurgen en iedereen van GINN voor de fijne begeleiding en de leuke ontvangst in Oss.
Fantastisch om te zien hoe comfortabel deze dieren naar het vasteland komen. SUPER.