Opvanggezinnen gezocht!

06 mei 2019 12:06

Stichting Greyhounds in Nood Nederland zet zich al jaren in voor de noodlijdende windhonden. Per jaar plaatsen wij tientallen Galgo’s, Greyhounds en ook Podenco’s in een liefdevolle omgeving. Om al deze adopties goed te laten slagen, maken wij al jaren gebruik van opvanggezinnen. Dit zijn gezinnen die met veel liefde deze honden na aankomst in Nederland een tijd opvangen om hen te laten wennen aan een huiselijke situatie en waar ze kunnen bijkomen van hun (vaak zware) verleden.

Doel
Het plaatsen vanuit een opvanggezin heeft als groot voordeel dat er veel meer bekend wordt over de hond: het karakter van de hond, de omgang met kinderen, bezoek, omgang met honden, katten en/of andere huisdieren. Maar ook zeker het alleen thuisblijven is beter in te schatten. Het opvanggezin kan ook dingen als alleen thuisblijven, omgang met kinderen/katten/andere huisdieren e.d. aanleren. Alles om uiteindelijk een nòg betere match te kunnen maken tussen windhond en windhondenliefhebber. Wij willen daarom graag ons netwerk van opvanggezinnen uitbreiden om meer honden naar Nederland te kunnen laten komen en deze een goede start mee te geven. Dierenartskosten worden vergoed in overleg. Indien nodig kan GINN een bijdrage geven voor voer of brokken laten leveren.

Wat vragen wij
Een pup vraagt vaak meer begeleiding dan een volwassen hond en is het zeker voor zo'n kleintje belangrijk dat het niet teveel alleen hoeft te zijn. Tevens moet men beseffen dat windhondenpups heel energiek zijn. Veel mogelijkheid tot rennen en spelen is dus echt van belang voor hen.

Voor bange honden is het fijn als er één of meerdere stabiele (eigen) honden in huis zijn waar de hond steun bij kan zoeken en zich kan laten verleiden om die hond(en) te volgen in gedrag. Een heel druk gezin of een drukke stad is voor dit soort honden minder geschikt. Ervaring met een pup of bange hond kan van grote waarde zijn, want de omgang hiermee moet niet onderschat worden.

Soms kan het niet
Hoe moeilijk wij het ook vinden... soms kunnen we niet alle honden opvangen waar een voorkeur of nood-oproep voor is. Dit heeft dan te maken met de andere honden in opvanggezinnen, zoals al veel bange honden of een hond met een medische aandoening en de kosten die daarbij komen kijken. Het is ook belangrijk om honden in opvanggezinnen te hebben die wat makkelijker plaatsbaar zijn bijv. voor gezinnen met kinderen of voor mensen die nog geen ervaring hebben met windhonden. Helaas moeten we dus soms toch 'nee' zeggen tegen een aanbod voor opvang voor een specifieke hond.

Contact
Lijkt het u wat om tijdelijk een windhond voor GINN op te vangen? Of wilt u eerst eens informatie over hoe dit in zijn werk gaat? Stuurt u dan vrijblijvend een mail naar opvanggezin@greyhoundsinnood.nl, er wordt dan contact met u opgenomen.

Deze tekst kunt u altijd weer terugvinden op deze pagina:
http://www.greyhoundsinnood.nl/pages/opvanggezinnen-gezocht

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

8 maanden geleden geplaatst door Tina Webmaster-GINN

Hallo Saskia,
in het artikel hierboven staat onderin het emailadres vermeld van onze opvanggezinnen-contactpersoon. Daar kun je alles vragen wat je wilt weten. Verder heb ik uit privacybescherming jouw telefoonnummer verwijderd.

8 maanden geleden geplaatst door Saskia Dijkhuis

Beste mensen,
Graag zou ik eens wat meer info willen over het opvangen van jullie honden, mijn voorkeur zou uitgaan naar een Lurcher.
Ik heb ruime ervaring met honden, en ik zou graag eens weten hoe het een en ander in z'n werk gaat bij de opvang van een hond.
vriendelijke groet,
Saskia Dijkhuis