Opvanggezin van Podenco Paita

01 november 2013 19:28

Paita is nu bijna 10 maanden bij ons in opvang. U zult zich afvragen waarom zij nog niet geadopteerd is en waarom houdt het opvanggezin haar niet zelf? Paita kwam als een drukke onrustige hond bij ons binnen. Ze had nog nooit in een huis gewoond en vroeg zich af waar ze nu weer was? Een naar leven bij een dog collector en daarna 3x in een Spaans asiel voordat ze naar Nederland kwam. Binnen een week was ze rustig en wist ze dat het goed was. De klik met onze eigen 3 honden was er meteen. Ze rende veel door de tuin met onze toenmalige opvanghond Ariadna. Ariadna is helaas overleden en toen had Paita wat een terugval. Ze lag maar wat op de bank en had geen zin in spelen. Wij hebben toen een paar keer een logee hond gehad, een vrolijke speelse Labrador en Paita kroop weer uit haar schulp. Nog steeds komt de Labrador hier af en toe logeren.

Er is belangstelling geweest voor Paita maar helaas elke keer geen match. Ze hadden 4 katten.. Paita kan niet met katten of ze twijfelden te veel wat aan beide kanten dan ook niet goed voelt. Lieve mensen met al een Podenco en Paita moest los kunnen rennen maar Paita kan helaas niet los, ze gaat dan haar eigen gang. De laatste keer een baasje waarvan de stabiele hond in de roedel was overleden en Paita zou de stabiel hond worden voor een onzekere hond. Paita is daar ook niet geschikt voor. Ik zag het al helemaal voor me.. Paita heel tevreden met het nieuwe baasje op de bank met een blik naar de onzekere hond: zet die maar ter adoptie ;)

Op dit moment wonen wij heerlijk in een buitengebied maar onze woning staat te koop en wij gaan verhuizen naar een kleinere woning en in het centrum van een dorp. We kunnen op dit moment niet meer honden adopteren, we hebben 3 eigen honden en altijd 1 in opvang en dat is dan voor ons de grens.

Paita is een lieverd, rustig in huis, het authentieke Podenco karakter en ze maakt je vaak aan het lachen. Ze is zindelijk, sloopt niets en loopt keurig aan de riem. Hier loopt ze los met een riem aan één van mijn eigen honden waarvan ik weet dat zij nooit weg zal lopen. Paita zit graag half bij je op schoot, wanneer ze alleen ligt te slapen wil ze liever niet gestoord worden. Ze is sociaal met andere honden en kan met mensen groot en klein. Kinderen moeten op een leeftijd zijn dat ze begrijpen dat het hondje met rust moeten worden gelaten in de mand. Wanneer Paita wakker is, ontvangt ze graag vele knuffels.

GINN en ook wij hopen op dat er een gouden mandje voor Paita komt waar ze mag blijven totdat ze een heel oud dametje is.

groetjes Klaske - Opvanggezin Paita.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 4 jaar geleden geplaatst door daniel

wat ziet paita erlief uit ik heb twee podencomeiden uit spanje met een spaans verleden ben een echte podencofan vind hun karakter leuk en hoe ze doen zijn hele lieve en aparte honden hoe oud is ze en zou ze in mn roedel passen

Langer 6 jaar geleden geplaatst door Pauline

Ook ik, het baasje van de overleden stabiele hond die een maatje zoekt voor d'r onzekere Podenco'tje, lees nog steeds mee. Ondanks dat Paita hier geen goede match is, gaat mijn hart nog steeds uit naar haar, en hoop ook ik dat zij spoedig een gouden mandje mag vinden! Echt een pracht-meisje, ongelooflijk dat de juiste baas nog niet gevonden is..

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Neyt Tineke

Ik zou haar zo graag adopteren.
Heb reeds naar Thalassa gemaild ... ( zucht). Heb reeds een ruime roedel: 1 bruine labrador, 4 galgos en 8 greytjes!
Dagelijks kijk ik naar haar en hoop dat ze echt een heel lief gezinnetje krijgt! Ze is een echte podenco-lady! Zo mooi!!! ... Ik zou echt willen maar ... soms kan je ze niet allemaal adopteren! Dus hopen dat ze ergens heel liefdevol terecht mag komen?

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Kitty

*Zucht* Kon ik maar.....

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Lianne

Ik haal Paita zo vaak aan bij mensen die interesse hebben om een hond te adopteren. Helaas tevergeefs.. Ik begrijp het niet. Die lieve Paita is toch gewoon een heerlijk lief en gezellig hondje!!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door lucia&co

Ach Paita,

zo jammer dat er voor jou nu nog geen definitief mandje is. Je hebt alles mee. Je bent mooi, lief, sociaal enz. enz. maar niemand die dit ziet?
Mensen kijk eens wat voor een leuke hond hier op een huisje wacht.
Paita, ik blijf voor je duimen hoor. Ook jij hebt ook je eigen mandje verdiend.