Mijn Gouden Mandje - Lopez

07 september 2017 18:46

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Lopez, nu Lotiz

Mijn grote schat: Lotiz!

Lopez, die sinds ik hem geadopteerd heb Lotiz heet, woont inmiddels 6 weken bij mij en mijn roedel en het gaat fantástisch. Wat een ontzettend lieve vent is het (zo één waar je op slag verliefd op wordt) en wat draait hij vanaf de eerste dag soepel in de rest van de roedel mee. De eerste 3 weken hebben we moeten werken aan zijn verlatingsangst, maar door heel rustig aan de tijd dat ik weg was op te bouwen, is dat goed gelukt en kan hij nu prima 4 uurtjes ‘alleen’ (met 4 hondenvrienden) thuis blijven. Als ik thuiskom staat hij zich uitgebreid uit te rekken van een goeie slaapsessie en vervolgens gaat zijn kleine staartje als een malle heen en weer. ‘Je bent er weer! Jippie!’ Verder had Lotiz totaal geen problemen, het leek wel of hij al jaren hier was, zo makkelijk ging hij vanaf de eerste dag al in de gewoontes en draaischema’s van de dag mee. Vanaf de eerste wandeling heeft hij de plek naast mijn been ingenomen, waardoor mijn andere grote hond een plekkie moest opschuiven en zo liepen en lopen ze keurig naast elkaar alsof ze altijd zo gelopen hebben. Ik vind dat bewonderenswaardig, dat een hond zich zo makkelijk aanpast aan zijn nieuwe leven. O, gaat dat zo hier? Nou, dan doe ik dat hoor, geen enkel probleem. Dat is toch prachtig? Vind ik wel.

Zijn grote vriendin binnen de roedel is Chess, een kruising Duitse Dog x Herdermix, geadopteerd uit Roemenië. Zij is een jaartje jonger dan hij en Lotiz en Chess zijn echt een perfecte match. Allebei heel zachtaardig, gemoedelijk en ... bijzonder speels! Vanaf de dag dat Lotiz hier is, stoeien ze samen in de tuin, hebben ze samen lol met hondenspeelgoed en lopen ze tijdens het wandelen samen te racen. Lotiz rent natuurlijk een stukkie harder dan mijn vlekkenprinses, maar ze doet toch hard haar best om hem bij te houden en ik moet zeggen: dat lukt best goed. Soms sprint er ook nog een ukkie achteraan, als 1 van mijn 2 Chihuahua’s of de Chihuahua-kruising zin heeft om mee te doen, wat een prachtig gezicht is.

We wandelen veel, wat Lotiz heerlijk vindt, en tussen de wandelingen door is Lotiz thuis lekker lui, soms even spelen met Chess, maar daarna weer languit in de grote pluche mand, gestrekt op het gras of een kleed in de tuin of opgerold in de houten hondenhut die in de woonkamer staat. Die hut vindt hij fantastisch en is echt zijn favoriete ‘chill-huis’. Soms steken er wat voeten naar buiten of hangt z’n kop half uit het raam, maar het kan ook zo zijn dat hij helemaal opgerold in de zachte mand die erin staat verstopt ligt en dan zie je hem uren niet.

Iedereen die Lotiz voor het eerst ziet, is op slag verliefd op hem. Logisch, want hij is hartveroverend lief. Hij heeft totaal geen angst voor mensen en laat zich graag aaien door iedereen die dat maar wil. Met andere honden die we tijdens het wandelen tegenkomen, is hij heel sociaal. Het liefst rent hij op iedere hond af, want wie weet, wil die hond wel spelen en/of rennen, en dan is het feest. Maar als er een aangelijnde hond aankomt en ik roep Lotiz bij me om hem aan te lijnen, dan vindt hij dat ook prima (wel een beetje jammer, denk ik) en loopt hij rustig naast me mee. De eerste weken bleef hij als hij losliep constant naast me lopen, hij ging alleen soms even rennen met Chess, maar inmiddels is hij een stuk vrijer geworden en geniet hij meer van alles wat de polders hier te bieden hebben. Maar hij gaat nooit echt ver weg en blijft toch ook nog steeds graag bij me lopen. Hij geeft me het gevoel van een grote vriend die leeft met het motto: ik hoor bij jou en jij bij mij en de rest is allemaal niet zo belangrijk. Vanaf het moment dat ik hem zag, heeft hij m’n hart veroverd en ik ben ontzettend blij met hem.

Ook vind ik het geweldig om te zien dat hij zo geniet van het met de roedel samen zijn en om te zien dat Lotiz en Chess zo’n fantastisch setje zijn. Wat hebben ze veel plezier met elkaar en wat vinden ze elkaar lief. Voor de kleine hondjes is Lotiz ook heel lief en hij is erg voorzichtig met ze en ze vinden hem allemaal leuk, maar daar heeft hij minder contact mee dan met zijn supervriendin Chess. Ik zocht voor Chess een speelmaatje en Lotiz zocht een speelmaatje om mee samen te leven, nou, ik denk dat het zeer goed gelukt is om voor beide het juiste speelmaatje te vinden. Big Friends Forever!

Kortom, Lotiz is een heerlijke hond en we gaan voor een: en ze leefden nog héél lang en héél gelukkig samen!

Ik wil graag GINN, en in het bijzonder Ingrid, bedanken voor de goede begeleiding en voor het vinden van zo’n fijne vent die perfect in mijn roedel past. En ik wil graag Marlies bedanken, omdat ze Lotiz zo liefdevol opgevangen en verzorgd heeft, voordat hij bij ons kwam wonen. Jullie zijn geweldig!

Groeten, Yvon

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

9 maanden geleden geplaatst door Ingrid

Prachtig verhaal Yvon, en je beschreef het vanaf dag 1 als "de perfecte match op alle fronten" en "dit had niet beter gekund".
Heerlijk om Lotiz zo gelukkig te zien met jou en Chess en de andere hondjes. Je foto's en filmpjes zijn steeds weer om te smelten ;-). Superveel geluk en plezier verder samen!

10 maanden geleden geplaatst door Carin

Lieve Lopez, want zo ken ik je vanuit je opvanggezin....wat ben jij een bofkont met zo'n geweldig nieuw leven. Het geluk straalt van je knappe lieve koppie.
Je hebt in Chess echt een vriendin voor het leven gevonden, naast je vrouwtje en de andere hondjes natuurlijk.
Ik hoop dat je nog heel lang mag genieten van je Gouden Mandje.

10 maanden geleden geplaatst door marlies

We hebben al heel wat ge appt en van elk betichtje werd ik zo blij voor lotiz.
Hij is zo goed terecht gekomen bij jullie.
De match met chess is er echt een van "made in heaven".
Dat jullie nog heeeel lang heeel gelukkig met elkaar mogen zijn.
Knuffel aan de hondjes (en een extra dikke voor lotiz)
Lieve groetjes marlies (pleeggezin)