Mijn Gouden Mandje - Cucarracha

28 september 2019 11:00

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Latte (v/h Cucarracha) 

Een half jaar geleden hebben wij Latte opgehaald. (Ze was toen al een paar weken in Nederland in de opvang bij pleegmoeder Marlies.) Wat een geweldig moment was dat, we waren op slag verliefd. Een superhond, elke dag is een gelukkige dag met Latte, elke dag staan we versteld van zo veel liefde en zoveel zachtheid. Tjongejonge wat is het een lieverd. Waarom zijn we nooit eerder voor dit ras gevallen?

We vielen op het koppie, zoals dat bij ons gaat, altijd impulsief hup een hond erbij. We zochten een vriendin voor onze foxterriër Bere, een Whippet leek ons wel wat, maar na 3 minuten op de GINN site vonden we deze zwarte glimmende Galgo teef van 5 jaar oud. Ze liet ons niet meer los. Meteen een e-mail gestuurd en twee weken later was Latte bij ons.

Bere en Latte zijn vrienden, Latte houdt Bere rustig en Bere houdt Latte wakker en alert. Een bijzondere combinatie. Ze zijn elkaars tegenpolen. Een gladde rustige koukleum en een wollige hittepetit. Bere wil wel graag spelen met Latte, maar Latte speelt nog niet zo veel en het liefst alleen, met knuffels. Ze liggen soms samen, lopen graag naast elkaar en vangen samen muizen. Het is een mooi stel.

Latte heeft 3 hobby’s: jagen, knuffelen en slapen.

Het jachtinstinct is nogal aanwezig. Onze dagelijkse lange natuurwandeling in open veld doen we met een brede leren riem om onze buik, daaraan een dikke elastische lijn van een meter en daaraan een sleeplijn van 10 meter, met een stevig tuig. Als ze een haas ziet, of een ree of vos… dan gaat ze meteen op volle snelheid. Gelukkig staat ze meteen stil zo gauw ze druk op het tuig voelt. Inmiddels hebben we zelf ook een jachtinstinct ontwikkeld, we zien het wild vaak eerder dan Latte en halen dan de lijn wat binnen. Aan de korte lijn stuitert ze en gilt ze dan van opwinding. Loslopen is (nog) geen optie. Muizen uitgraven mag wel… toch nog iets te vangen.

Knuffelen vind ze helemaal geweldig. Meteen vanaf de eerste dag laat ze alles toe, poten, buik, rug, alles mag geaaid. Ze kan heerlijk tegen je aanhangen en half over je heen liggen. Latte is stapelgek op mensen. Iedereen moet aaien, vooral kinderen.

Mensen die één keer bij ons thuis zijn geweest worden de volgende keer begroet als beste vrienden. Latte en onze kleindochter van 4 jaar zijn superschattig samen. Zij wil de hele dag aaien en Latte wil de hele dag geaaid. Win win.

Het is zo fijn om te zien dat ze zich elke dag meer thuis voelt, elke dag een beetje meer vertrouwen heeft in ons en in de omgeving waarin ze nu woont. Af en toe is ze plotseling vreselijk bang, niet om aan te zien zo bang, zo maar opeens voor een geluid, een geur, haar etensbak, de kelderdeur, een scooter, de vliegenmepper, de bezem. We zijn zo blij dat ze dan bij ons komt voor knuffels en lieve woordjes, zodat het snel weer over is.

Latte is onze supergeweldige, superlieve zwarte Espagnollepolleke, glimmende paling en black panter! We hopen haar nog jaren en jaren te kunnen verwennen. Al onze volgende honden worden Galgo’s, da’s zeker!

Een lik en een knuffel van Latte voor alle vrijwilligers die voor haar hebben gezorgd.

Janneke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

6 maanden geleden geplaatst door Jolanda

Prachtig geschreven, ik zie het allemaal zo voor me. De liefde voor haar spat van het scherm!
Alle geluk samen, dat jullie nog vele jaren van elkaar mogen genieten!
Warme groet en knuffel voor Latte, Jolanda

10 maanden geleden geplaatst door Carin

Jullie liefde voor Latte is duidelijk in wat jullie schrijven. Moet erg lachen omdat "zelf jachtinstinct" ontwikkelen....je gaat idd veel meer de omgeving in de gaten houden waar mogelijk ergens wild ineens tevoorschijn kan komen...

Dikke knuffel voor jullie lieverds en nog veel plezier met elkaar!!!
Gr. Carin

11 maanden geleden geplaatst door marlies

wat een leuk stuk over jullie lieve Latte.
Ze was een geweldige opvanger! En zeker liefde op het eerste gezicht. Dat zag ik ook meteen toen jullie kwamen kijken. Heerlijk dat we nog veel contact hebben met elkaar. Zo kan ik nog steeds genieten van lieve mooie Latte. Op naar nog veeeele jaren samen.

Liefs Marlies

11 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Perfecte keuze...
Pootje Violeta