Kerstspecial 2017

22 december 2017 09:14

Het is weer die tijd van het jaar, waarin we de balans kunnen opmaken en we kunnen presenteren welke honden dit jaar een nieuw leven hebben gevonden.

Wij hebben dit jaar meer de nadruk gelegd op en aandacht gevraagd voor de Vergeten honden. Galgo’s die, om wat voor reden dan ook, nooit gekozen worden. Op het moment dat het jachtseizoen van start gaat, komen er weer hordes nieuwe honden binnen, waardoor de “oude garde” nog minder kans heeft. Lees deze artikelen nog eens door:
http://www.greyhoundsinnood.nl/pages/vergeten-honden
http://www.greyhoundsinnood.nl/articles/vergeten-honden-fbm

Dankzij het project Free Couch 2015, onze websiteberichten en het delen van langzitters op Facebook, hebben al veel achtergebleven galgo’s van Fundación Benjamin Mehnert en Scooby hun forever Gouden Mandje gevonden. Hier zijn wij heel verheugd over en wij gaan hier het komende jaar mee door en wij hopen met heel ons hart dat jullie bij je keus voor een nieuwe adoptiehond de Vergeten honden niet vergeten.

Verder hebben we aandacht gevraagd voor het adopteren van puppies en pubers. Het is gebleken dat mensen zich soms toch niet goed kunnen inleven in wat het opvoeden van een galgopup/puber met zich meebrengt. Dus ook daar hebben wij een artikel aan gewijd, dat mensen zich beter voorbereiden op het in huis nemen van zo’n kleine tornado, of een andere keuze maken: http://www.greyhoundsinnood.nl/pages/een-pup-adopteren.
Het is heel fijn dat mensen zo’n kleine wriemelkont onder hun hoede nemen en een volwaardig leven willen bieden, maar het is zo jammer en sneu als men zich niet goed heeft voorbereid en de pup weer mag vertrekken.

Daarnaast hebben we een grote veiling gehouden, die maar liefst een maand duurde. Dit ten behoeve van Fundación Benjamin Mehnert, die heel erg veel hondjes in de ziekenboeg heeft. We hebben met zijn allen een prachtige opbrengst behaald van meer dan € 1600,-, die we inmiddels hebben overgemaakt naar FBM.

Tot slot bedanken wij:

- alle adoptanten die dit jaar hun huis en hart hebben opengesteld voor een Galgo/Podenco/Ierse Greyhound of Lurcher. Greyhounds en Lurchers vinden langzaamaan hun weg in Nederland, maar ook deze honden worden in Ierland beestachtig behandeld. Ook zij hebben een veilig thuis nodig. Dus als je een hond een nieuw leven wilt geven, overweeg dan eens een Ier;
- alle opvanggezinnen natuurlijk voor het geven van een nieuwe start aan de opvanghonden. Daarmee bereiden zij de galgo’s alvast voor op een leven in huis en alle omstandigheden die daarbij horen;
- onze donateurs, die het financieel mogelijk maken ons werk voort te zetten. Zonder jullie waren wij nergens;
- en last but not least onze eigen vrijwilligers: dankzij jullie hebben dit jaar…. tromgeroffel….  154 (HONDERD VIER EN VIJFTIG!!) honden een thuis gevonden. Een absoluut recordaantal voor onze stichting. Chapeau!

Nu niet langer gekletst, maar lekker genieten van onze Kerstspecial 2017.
We wensen iedereen hele fijne feestdagen!!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Van Dam Anne

Het is weeral een fantastisch filmpje geworden.
De meeste mensen denken misschien dat wij, consulenten, er ondertussen hard door geworden zijn,om deze emotionele boodschappen te kunnen bekijken zonder tranen te laten, maar dat is niet zo.
De mooiste hobby die er bestaat is Galgo's en Grey's plaatsen en als je dan je eigen Grey ziet verschijnen tussen de meer dan 100 andere geplaatsten is dat nog zoveel leuker.
Dit is echt het Kerstgevoel dat naar boven komt.
Fantastisch gedaan Tina, bedankt daarvoor.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Heid Teeuwen

Wat een prachtige snoetjes allemaal. En twee ervan mochten bij ons! 😍
Fijne feestdagen bedankt voor al het mooie werk!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Gonny Adje & Jaime

Wat een prachtig resultaat... samengevat in een geweldig filmpje... ik zit hier naast mijn 2 zwarte lieverds en voel alleen maar dankbaarheid... geweldig bedankt allemaal... voor jullie prachtige werk! Hele fijne Feestdagen en voor 2018 weer veel gouden mandjes!! Knuffel van ons!! XXX

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Chantal

Geweldig!
Ik ben er stil van...

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door margriet hartman

Geweldig Tina, al die lieve koppies!!!!hele fijne feestdagen.
liefs, margriet.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Christel peeters

Amai lieve mensen, daar wordt je toch even stil van !
Super mooi gedaan en onze langneuzen zien er zo gelukkig uit en ik ben zo blij met mijn Duran dat ik besloten heb om Winda te adopteren zodat ze kunnen samen spelen. Ben zo gelukkig door mijn honden.Topie👍👌super lieve karakters...zo hun best doen om alles aan te leren. Fantastisch gewoon!. Ale we hebben weer een traantje kunnen laten rollen over ons wangetjes door dit filmpje... een traantje van geluk. Bedankt ook aan alle vrijwilligers die hun zo inzetten voor deze sukkelaartjes. Love you all

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Hannie

Wauw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door janette

prachtig Tina, dankjewel voor dit mooie filmpje. Genieten en een traantje... Fijne kerst en de beste wensen. Liefs, Janette

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Lilian

hehe... Traantje! Mooie video Tina! Heerlijk! Op naar 2018!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Donna

Dankbaar dat jullie er zijn. Een hondje heeft geluk als GINN ervoor aan de slag gaat. Ik blijf het zeggen: GINN is the BEST!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Wow Tina!
Die komt echt wel binnen! Prachtig samengesteld.
Tranen enerzijds van geluk dat er zoveel schatten zijn geplaatst maar ook verdrietig om Pedro en Rick.
Wij allemaal samen! Dat is het sleutelwoord "samen"
IK ben trots een héél klein onderdeel te zijn van GINN!
Het geeft zo'n voldoening om, als de honden eenmaal thuis zijn ze te zien in hun veilige omgeving! Op de bank, op bed, of heerlijk met de pootjes omhoog gestrekt.
Tina jij bedankt voor je hulp bij mijn hulpvragen. Erg lief zo geduldig.
Voor jou en iedereen met hun lieverds
Fijne Kerstdagen en "nne gooie roetsjjjjjj"

Tania

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Wat een heerlijk bericht om het jaar (bijna) mee af te sluiten... :-) DANK AAN ALLEN!!!