In Memoriam - Speedy

11 april 2018 16:34

Op 3 april 2018 om 17.15 uur is onze lieve Speedy ingeslapen. Wij hadden Speedy op 25 februari 2006 opgehaald bij GINN en hij is december 2002 geboren. Hij was een hond uit Nederland. Speedy is voor ons een hele fijne hond geweest met wat streken die waarschijnlijk een oorsprong hadden vóór wij hem gekregen hebben. Bij bepaalde handelingen wilde hij wel bijten, niet doorbijten maar soms wel pijnlijk. Hij is altijd overal mee naartoe geweest en onze dochter is grotendeels opgegroeid met Speedy. Op de achterbank van de auto lag hij naar vakanties dan met zijn kopje op de schoot van onze dochter. Speedy was verbazingwekkend behendig. Als we wandelden op plekken waar ook rotsen waren dan liep hij er heel makkelijk overheen.

De laatste 2 jaar is het met zijn gezondheid minder geworden. Wel zijn we er rond 2016 voor de tweede maal bij een nieuwe dierenarts achter gekomen dat hij lekke hartkleppen had waardoor hij snel benauwd werd, vooral bij warmer weer. Eigenlijk was dat al snel te merken toen we hem net hadden wanneer hij maar achter die weggegooide bal aanrende, je moest echt zelf stoppen anders bleef hij maar doorgaan. En dan duurde het erg lang voor zijn ademhaling weer rustig werd. Misschien was dat ook wel reden voor de vorige eigenaar afstand van hem te doen. Hij heeft later via de nieuwe dierenarts alsnog hartmedicatie gekregen. Maar omdat een eerdere dierenarts de diagnose van hartproblemen door een collega ontkende in 2009, werd de eerst voorgeschreven medicatie voor het leven weer stop gezet. Jammer want hij had er dus al eerder en langer baat bij kunnen hebben. Wij hebben er in die tijd altijd rekening mee gehouden dat hij niet te warm werd tijdens de zomers en niet teveel inspanning door spelen en hollen.

Speedy is in ons leven helemaal opgenomen geweest en we hebben veel plezier met en aan hem beleefd. Gelukkig hebben wij hem een fijn leven kunnen geven. Het is een gemis zonder hem verder te moeten, maar we zijn dankbaar. Het was een schat.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Donna bierling

Heel veel sterkte de komende tijd en dat jullie maar getroost mogen worden met de vele mooie herinneringen die jullie van hem hebben.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door ineke

Wat een geweldig leven heeft deze lieverd gehad bij jullie.
Wil jullie heel veel kracht en sterkte toewensen, met dit verlies.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Carola van Galen

Ja, het blijft altijd een kras op je ziel, maar wat heeft deze hond het goed gehad bij jullie. koester de mooie herinneringen.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Heel veel sterkte.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Eline

Wat een mooi en tegelijk verdrietig verhaal!
Heel veel sterkte met het verlies van jullie hond.