In Memoriam - Sjaak

26 januari 2019 18:10

In 2011 zag ik jouw foto op het scherm verschijnen. Een prachtige zwart-witte greyhound en had ik sterk het gevoel dat 'ik iets voor jou moest doen'. Al snel kon ik jou ophalen in Balkbrug en eenmaal thuis bleek dat jouw gedrag zoals beschreven op de website (sociaal en niet bang) niet overeen kwam met de werkelijkheid. Je viel in de categorie 'moeilijke jongen' en aanval was in jouw ogen de beste verdediging. Je viel naar alles en iedereen uit, kon gillen als een speenvarken en een wandeling was een poweroefening op zich. Na het zoveelste bijtincident besloot ik dat ik niet de kennis noch de kunde had om met dit gedrag om te kunnen gaan en dat ik afstand van jou moest doen. De dag na mijn besluit, kwam jij naast mij staan, keek mij eens indringend aan alsof je wilde zeggen 'zullen we het nog één keer proberen?!'. Ik besloot dat we samen terug naar 0 moesten en zo geschiedde. Vanaf dat moment ben ik jou gaan observeren. Waarom en wanneer reageer jij nou zo? Wat veroorzaakt voor jou de stress? En het zat in kleine dingen en je gaf wel degelijk signalen die ik voorheen nooit heb opgemerkt. Zo leerden wij elkaar beter en beter kennen. De lange wandeling deden wij 's ochtends heel vroeg, als de stoplichten nog op knipperstand stonden en er voor jou zo min mogelijk stress was. We zijn cum laude geslaagd in stress situaties ontwijken. Jij wilde aan één kant altijd 'gedekt' lopen en als het stil was, konden we op ons gemak de routes zoeken waarbij je rustig langs een muur of heg kon lopen. Thuis was je helemaal in je element en genoot van luieren in je mand of op je kussen in het zonnetje. Bezoek dat langs kwam wist ondertussen hoe met jou om te gaan en keken er niet raar van op dat wij samen altijd eerst even de rust opzochten totdat jij op je gemak lag en dan pas werd er begroet. Jij hield me dan constant in de gaten en legde je kop pas rustig neer nadat ik jou een knipoog had gegeven. Soms knipoogde je terug.

Mei vorig jaar bleek dat je een hartruis had en vocht achter de longen en je werd wat benauwd. De zomervakantie pasten we aan jou aan en zorgden dat je het zo koel mogelijk had want de hitte deed jou geen goed. En zo door de maanden heen werd je wat trager, sliep nog meer, werden je ogen wat troebeler en je stapjes wat kleiner en bedachtzamer, jouw wereldje wat kleiner. Een lange wandeling zat er niet meer in, maar je was ook blij met een rondje om de sloot. Toch zagen we wel dat je niet nog heel lang bij ons zou blijven en iedere avond voor het slapen gaan, knuffelden we je nog eens extra en fluisterden je in dat je onze grootste vriend was en we intens van jou hielden. Maar nu was het dan toch echt genoeg en kwam de akeligste beslissing die we moesten nemen. Je korf en riem met sleeve 'afstand houden aub' hangen werkeloos in de gang, jouw mand is leeg en je wordt enorm gemist. Lieve Sjaak, dank voor alles wat je ons geleerd hebt, het was iedere seconde waard. Dag gekke koe...

Robbert, Jetteke & Pim

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink- van Brandenburg

Mooi Jetteke
Mooi die 2e kans.
Sterkte voor allemaal

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Caroline

Dag Jetteke,
Wat een prachtig verhaal over de band die Sjaak en jij door de jaren heen hebben opgebouwd. Wat een mazzel voor allebei dat jullie elkaar letterlijk en figuurlijk hebben gevonden. En zoals dat helaas altijd gaat, elkaar ook weer hebben moeten laten gaan... Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies en omgaan met het gemis.
Veel groeten van Caroline en Dugo uit Utrecht

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Hannie en Arno

Lieve Sjaak rip
pootje Violeta

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Betty

Sterkte met het verlies van mooie Sjaak. En geluk voor Sjaak dat hij zijn gouden mandje bij jullie heeft gevonden, groetjes, Betty

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Marije Rubingh

Wat een hartverscheurend en liefdevol verhaal, echt in tranen! Mooi om te lezen hoe jullie Sjaak ondanks alles een liefdevol thuis hebben geboden.
Voor ons erg herkenbaar, we hebben sinds 8 maanden een ontzettend lieve lastpak voor wie de wereld ook te eng is en die vanuit angst fel uithaalt naar onbekende honden, in huis is hij de goedheid zelve, ook voor de poezen. We lopen met liefde buiten op tijden waarop we voorheen nog in bed lagen en rijden stad en land af, om hem zijn vrije momenten te geven.
Ik zie op de foto's dat Sjaak ergens los rent zonder korf en ben erg benieuwd of dat een veilig en open gebied is waar wij ook naar toe zouden kunnen gaan met onze hond?
Heel veel sterkte met jullie verdriet om Sjaak!

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Silvia

Wat een prachtig verhaal Jetteke. Fijn dat Sjaak die kans kreeg en jullie nooit hebben opgegeven. Heel veel sterkte!!!

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Ineke Van Dongen

Wat heeft deze lieverd een geweldig thuis gehad , zo mooi om te lezen hoeveel geduld en liefde jullie voor deze lieverd altijd hebben gehad, waardoor deze lieverd een prachtige tijd heeft mogen hebben . Ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie maatje , Rust zacht lieve schat xxx

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Gabi

Dag lieve Sjaak, ik zal je erg missen.
Dikke kus op jou dopneus

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Lieve Sjaak, wat heb jij een geluk gehad dat je zo'n lieve familie hebt gevonden, die zoveel begrip en geduld hebben gehad met jouw zware verleden. Je hebt echt een fijn leven gehad hier. Pak je vleugels, vlieg naar de regenboogbrug. Bella, Brego, Floyd en Sabri zullen op je wachten.

Lieve Jetteke en familie, alle sterkte met het verlies van jullie dappere mooie vent.