In Memoriam - Sabri

23 juli 2017 08:59

Voor Sabri

Mooie lieve grote jongen van mij, jij bent weggegaan…

Ondanks je Leishmaniose en een kapotte enkel, ben je altijd sterk en fit gebleven. Vorig jaar, op 11-jarige leeftijd kreeg je artrose door het jarenlang verkeerd lopen met je enkel en later kwam daar spondylose bij. De eerste tekenen werden al zichtbaar, het afnemen van de kracht in je achterbenen, het niet meer goed mee kunnen komen op de wandeling.

Daarna kreeg je problemen met hoesten, hijgen en je hart sloeg te snel. Je stond al ingepland voor een hart-/longonderzoek in een gespecialiseerde dierenkliniek in de buurt, maar op zaterdag 1 juli werd je niet goed. Met spoed naar de dierenarts en met nog grotere spoed helemaal naar een kliniek in Ommen, omdat de kliniek hier je niet kon opnemen op die dag.

In Ommen werden er geen woorden verspild, maar werd onmiddellijk je hart onderzocht, meteen in de zuurstofkooi en daarna aan de hartslagmonitor. Infuus aangebracht en daarin werd een regiment aan medicijnen gepompt. Je hart werd rustig, het sloeg weer stabiel…

Je lag er zo mooi bij, helemaal ingepakt in zwart verband met rode strepen, om alle sensoren en kabels op hun plek te houden. Je leek wel een rugby speler, die net de overwinning had behaald: Uitgeput, maar met een brede lach op je gezicht. En dat is ook het laatste beeld wat ik van jou op mijn netvlies heb, toen je nog in leven was.

Ik ben nog even gebleven om de formaliteiten af te handelen, daarna moest ik naar huis, om voor je 3 zusjes te zorgen. Ook de specialist moest weg, hij zou ’s avonds terugkomen om te kijken hoe het met je ging en ook de assistent moest uiteindelijk even naar huis. In het uurtje dat je alleen bent geweest, is je hart gaan fladderen, ben je in coma geraakt en ben je heel zachtjes en pijnloos weg gegleden, net 12 jaar oud. Vroeg in de avond belde de specialist om mij het verschrikkelijke nieuws te vertellen en de grond sloeg weg onder mijn voeten. Ik heb jouw lichaam nog diezelfde avond opgehaald.

Jij hebt ervoor gekozen om er in je eentje stilletjes tussenuit te piepen, om mij het ondraaglijke verdriet van jouw overlijdensmoment te besparen. Dit was zo helemaal in jouw sfeer Sabri, want jij was de rustbrenger in mijn roedel en je bracht ook rust in mij als ik het even moeilijk had. Met je kop op schoot of je hoofd onder mijn hand: jij voelde mij altijd aan en je bracht mij zo vaak troost. Ik zal je nooit vergeten lieverd, hoe kan ik ooit??

Vanochtend in alle vroegte heb ik jouw as begraven onder die grote beuk op dat heuveltje. Dan kom ik elk dag even langs met je zusjes en denk ik aan de grootste, de liefste en de mooiste vriend die ik ooit heb gehad. Dag Sabri, jij was mijn harthond, dankjewel voor alles.

Tina, Matsi, Odie van Toledo en Sonrisa

Met grote dank aan Dr. Gerritsen en het team van De Kompaan in Ommen.

commercial photography locations

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Ineke Van Dongen

Lieve Tina,
Wat een geweldig leven heeft deze lieverd gehad, zoveel zorg en liefde, ik wil je heel veel sterkte en kracht wensen met dit grote verlies, Ook voor zijn lieve zusjes, die zullen hun lieve broer ook erg missen.

Maar deze lieverd zit in je hart voor altijd xxx
dikke knuffel van ons

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Marjon van der Burgt

Lieve Tina,

Vreselijk om zo'n lieve, trouwe hondenvriend te moeten verliezen. Doet altijd weer heel veel pijn!
Heel veel sterkte en een dikke knuffel van ons, knufjes van Chica, Gaspar, Sally en Monroe.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Ineke

Ik ken jullie niet maar bij dit lezen....tranen.
Ook ik voel nog steeds de pijn van het gemis van mijn lieve Grey, overleden aan botkanker, slechts 10 jaar. Heel veel sterkte!!

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Tineke van den Brink

Lieve Tina wat heb je dat prachtig verwoord. Ik heb het geluk gehad Sabri gekend te hebben. Hij was een plaatje om te zien en een rustige, evenwichtige lieverd. Een prachtige combi met je drie meiden. Hij heeft het heel goed gehad bij jou, je hebt een groot hart voor de Galgo's en eigenlijk alle dieren. Je hebt alles gedaan om hem gezond te houden zonder pijn. Maar soms meid moeten we het overgeven. Ik leef met je mee, we praten snel bij. Dikke knuffel voor jou en de meiden, Tineke

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Hannie & Arno

Tina ik zit met tranen in mijn ogen.
Woorden even niet.

Liefs van ons
Pootje Violeta ( ps ik heb ook hartklachten sinds kort )

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Kiki

Ook hier tranen, je allergrootste vriend heeft jou verlaten maar wetende dat je het meest mogelijke voor hem hebt gedaan blijft hij diep in je hart en gaat er niet meer uit... sterkte Tina

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Lieve Tina
Jouw woorden zijn gevuld met liefde.
Heel veel sterkte xx
Tania

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Jos Nuijten

Wauw dit doet pijn en slaat een gat in je hart
Maar je weet ook in dat zelfde hart vult het gat met jouw cq jullie liefde voor sabri
En die liefde vergeet je nooit
Heel veel sterkte
Gr Jos
Dikke pootjes van phantom gigi en django

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Jetteke

Een verhaal vanuit het hart...prachtig!!!! Wat een bofkont was Sabri!!