In memoriam - Phoebe

10 januari 2009 08:35

Phoebe

10 januari 2009

Vandaag is onze lieve Phoebe van ons heengegaan.
Vijf jaar lang hebben we met haar gevochten tegen Leishmaniose. Jarenlang kreeg ze het medicijn Allopurinol. Zowel de ziekte als het medicijn waren slecht voor haar nieren.
We hebben de strijd verloren. Als laatste optie hebben we een kuur met een nieuw middel, Milteforan, geprobeerd. Het kwam voor haar te laat. Haar nieren gaven het op.
Vanmiddag kreeg ze binnen enkele uren plotseling twee aanvallen van wat op epilepsie leek. Van de eerste herstelde ze en ze keek weer helder uit haar ogen. De tweede aanval was kort en hevig.
In de armen van Marijn is ze gestorven.

Fiep, we zullen je enthousiaste geblaf als je werd uitgelaten, niet meer horen. We zien je niet meer scheuren over het veld of over het strand om te laten zien dat Lizzy niet de enige is die hard kan rennen.
Wat heb je genoten van de wandelingen in het bos waar je er met Purdey, Milly of met Lizzy vandoor ging om lekker in de struiken te verdwijnen op jacht naar konijnen.

Fiebel, je kwam bijna 6 jaar geleden rechtstreeks uit Spanje, na een paar dagen in Roermond, bij ons als een heel angstig hondje dat over de grond kroop als je uitgelaten werd. Enkele weken daarna wist je je grootste angst te overwinnen en kreeg je belangstelling voor de omgeving. Al gauw mochten wij je knuffelen, maar het heeft een paar jaar geduurd voordat je het aandurfde om zelf een knuffel te komen halen en bij ons op te bank te 'fiebelen'. Later durfde je zelfs naar vreemde mensen toe te gaan om je te laten aanhalen.

We zijn blij dat we je het vertrouwen in de mensen weer hebben kunnen teruggeven, hoewel je altijd onzeker bent gebleven.

Je hebt ons ingenomen met je mooie ogen en je zachte karakter en een stuk van ons hart meegenomen naar het hiernamaals.

Acht jaar is veel te jong om te sterven. In ons hart zul je altijd blijven leven.

Marijn en Els,
Lelystad.

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.