In Memoriam - Monroe

22 augustus 2017 18:04

Helaas is onze lieve, blije, energieke Monroe woensdag 9 augustus 2017 abrupt uit ons leven verdwenen. Ze is tijdens het rennen met de  andere windhonden over de kop geslagen, heeft ze haar nek gebroken en is ze ter plekke overleden. Het ging allemaal heel snel en nog steeds voelt het heel onwerkelijk dat ze er niet meer is.

Lieve Monroe, we missen je heel erg en we troosten ons met de gedachte dat je volgens de dierenarts geen pijn hebt geleden en dat je letterlijk het leven bent uitgerend, dat je hard rennen het liefste deed. Rennen op het strand met de drie andere windhonden vond je geweldig  en bij het pakken van de riemen werd je wild, zo enthousiast was je. Je was een vrolijke, levenslustige dame en gek op eten. Met eten koken stond je meteen in de keuken, als je eten kreeg sprong je bijna tegen me op en je voelde je vanaf de eerste dag bij ons thuis. Je voelde je vrij en ontspannen bij ons en nog nooit hebben we een windhond gehad die zich zo makkelijk voegde in onze roedel. De andere honden waren gek op je en wat heb je een plezier bij ons gehad en wij met jou. Je hebt kort maar krachtig geleefd en we missen al die leuke gewoontes van je zoals je koppie op onze schouder leggen en ons likken. Als ik mijn bak yoghurt leeg had kwam  je meteen om deze uit te likken, bij het pakken van de riemen sprong je wild van de bank en je kwam altijd bij een van ons op de bank liggen stijf tegen je aan. Rausen door het zeewater vond je heerlijk en jij was de aanjager voor de roedel om te gaan rennen.

We hebben Monroe op 12 juni vorig jaar bij Royal Dog Resort opgehaald en haar maar een jaar gehad. Ze is zes jaar geworden en we hadden niet verwacht dat ze zo snel bij ons weg zou gaan.  Haar opgewekte karakter, enthousiasme voor wandelen en rennen,  haar lieve snoetje met de zachte bruine ogen zullen we missen en we hebben een geweldig jaar met haar gehad en zij met ons.

Marjon, Philip en Roos  van der Burgt, Chica, Gaspar en Sally. 

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Dagmar

Beste familie Van der Burgt,

Wat een triest einde.. ik wens jullie allen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Wellicht kennen jullie het onderstaande verhaaltje al maar toch wil ik dit nog bijvoegen.Het verhaal van de Regenboogbrug..

Ergens hierboven is een plaats genaamd de Regenboogbrug. Als een dier sterft dat een bijzondere band met iemand had vertrekt dit dier naar deze Regenboogbrug. Er zijn daar weilanden en heuvels voor al onze speciale vriendjes zodat zij samen kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vriendjes hebben het dus warm en comfortabel.
Alle dieren die ziek of oud waren zijn daar weer gezond en energiek;degene die gewond of verminkt waren, zijn weer gaaf en sterk. Precies zoals wij ze ons herinneren in onze dromen over hoe het eens was..
De dieren zijn allemaal tevreden en blij, er is alleen één minpuntje : zij missen allemaal die ene speciale persoon die achter is gebleven.
Ze rennen en spelen samen maar er komt een dag dat er een plotseling stopt en in de verte staart. De heldere ogen staan strak het gespannen lijf begint te beven. Plotseling komt dit dier los van de groep,vliegt over het groene gras, alsmaar sneller en sneller. Jij bent gezien en als jij en je speciale vriend elkander eindelijk treffen,klampen jullie je aan elkaar vast in deze vreugdevolle hereniging, om elkaar nooit meer te verlaten. Een blije kusjesregen over je gezicht, je handen aaien die zo geliefde kop weer en jij kijkt weer in de zo vertrouwde ogen, zo lang weggeweest uit je leven maar nooit weggeweest uit je hart.. Samen steek je de Regenboogbrug over..
Liefs,
Dagmar Bauck

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Mooie lieve Monroe, zo sneu dat je zo snel al moest gaan. Ik weet wel dat je heel erg genoten hebt van je familie en dat je je helemaal thuis voelde. Slaap zacht lieverd.
Heel veel sterkte, fam. Van der Burgt!

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Hannie & Arno

RIP lieve Monroe
Pootje Violeta