In Memoriam - Chill

26 juli 2017 18:32

Met veel verdriet in ons hart willen we jullie laten weten dat onze 12-jarige lieverd Chill afgelopen zaterdag overleden is.

Chill kwam begin 2012 in ons gezin, toen wij op zoek waren naar een nieuw hondenmaatje voor onze galga Tattoo. Chill was hier in Nederland net opnieuw voor herplaatsing aangeboden, nadat de vorige adoptanten niet goed meer voor hem konden zorgen. Ik had Chill daarvoor al bij Scooby gezien toen hij in de quarantaine verbleef, alvorens hij naar Nederland zou komen.

Chill was al snel ons zonnestraaltje: een zachtaardige grote reu, die verzot was op zijn etensbak, op veel aaitjes over zijn kop en zijn zachte ligbedden. Tegelijkertijd merkten we dat Chill het nodige had meegemaakt. Naar sommige mannen kon hij erg onzeker, soms happend reageren; naar de meeste reuen ook. Chill werd ook veelvuldig geplaagd door nachtmerries. Het heeft lang geduurd voordat we zijn buikje mochten aaien. Gaandeweg vond hij zijn hele eigen draai bij ons en Chill mocht zich gelukkig prijzen met alleen maar vrouwelijk hondenschoon - galga's - om zich heen.

Naarmate Chill ouder werd kreeg hij ouderdomsklachten. Lange wandelingen werden moeilijker en de jonge enthousiaste meiden kon hij lastiger bijbenen. Van ons mocht hij heerlijk van de status 'senior' genieten. Separate wandelingen in zijn eigen tempo. Lekker luieren. Af en toe iets extra's lekkers eten. Onze verhuizing naar het platteland met veel ruimte om het huis deed hem goed. Lekker chill over het erf en in het weiland rondsnuffelen.

Afgelopen zaterdag brak Chill in huis geheel onverwacht het onderste stuk van zijn achterpoot. De dierenarts gaf aan dat het een moeilijke breuk was, mogelijk het gevolg van artrose/botkanker. De verwachtingen waren slecht. We hebben er toen voor gekozen Chill nog meer leed en pijn te besparen. Chill is op zijn vertrouwde ligbed naar de hondenhemel gegaan. We zijn blij dat dat hier met de dierenarts rustig thuis kon en dat we hem niet nog naar de dierenartsenpraktijk hebben moeten vervoeren.

We missen Chill ontzettend en zijn er kapot van. Een lichtje is uit onze roedel verdwenen. We troosten ons met de gedachte dat Chill tot op de laatste dag opgewekt was en op de dag van zijn overlijden nog heeft genoten van zijn loopjes buiten, van zijn eten en natuurlijk altijd zijn ligbed. Je weet dat op deze leeftijd het ineens over kan zijn, maar afscheid nemen doet ook dan vreselijk veel pijn en went echt nooit.

Hartelijke groeten, en een hondenpoot van galga's Lizzy, Ninja en Punkie.

Astrid & Erik

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Carola

Altijd weer een kras op je ziel; afscheid nemen van een van je viervoeters. Mag de herinnering aan een fijn leven jullie een troost zijn.
Veel sterkte.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Carin

Heel veel sterkte voor jullie, Astrid en Erik.
Rust zacht, lieve Chill (Huevo)

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Hannie & Arno

Rust zacht lieve Chill....
pootje Violeta

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooie jongen. Ik heb nog met hem gewandeld in de opvang in Balkbrug. Wat een lieve jongen was het.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Sandra

Heel veel sterkte met het verlies!