In Memoriam Chica

15 december 2017 09:37

Helaas is onze lieve, blije, energieke en nog zo jeugdige Chica van 12 jaar zondagavond 10 december 2017 om half elf  overleden. De zaterdagavond ervoor begon ze enorm te hijgen en had ze veel speeksel om haar bek. Ze kreeg koorts en we zijn nog die avond naar de dienstdoende dierenarts gegaan. Hij constateerde een acute ontsteking aan de voorste luchtwegen en gaf injecties en medicijnen mee. Na een vreselijke nacht van niet slapen, veel hijgen, spugen en de volgende dag hoge koorts hebbend, weer naar de dierenarts geweest. Daar werd na bloedonderzoek een vergrote milt, te weinig witte bloedlichaampjes geconstateerd en  zat ze tegen uitdroging aan. Ze ging aan het infuus en kreeg een nog sterkere antibiotica injectie. Om vijf uur 's middags kwam ze thuis en leek het in eerste instantie beter met haar te gaan. Ze lag weer ouderwets ontspannen in haar mand, maar gaandeweg de avond ging ze weer hijgen, zwart braken en poepen en we besloten haar in te laten slapen. Vlak voordat de dierenarts kwam, is ze zelf overleden om half elf. De dierenarts is toch bij ons langs gekomen en was geschokt omdat hem dit in zijn 30-jarige loopbaan nog nooit was overkomen. Chica werd veel te snel stijf wat volgens hem er op wees dat ze het heel zwaar had gehad en dat was ook zo. We hebben met elkaar een helse 24 uur doorgemaakt.  

Lieve Chica, je was zo'n bijzonder hondje, nog zo vitaal en we missen je heel erg. We hebben je zeven jaar geleden opgehaald in Balkbrug met Amos, je favoriete galgoman. Vier maanden later kreeg je er een grote zwarte galgoman Scooby bij en dat was je ren-, speelmaatje en je grote knuffelbeer. Twee jaar heb je volop van hem genoten. Een half jaar later kwam Gaspar, een galgo van 1 1/2 jaar en met hem heb je wat afgerend op het strand en in de duinen, want dat  harde rennen deed je het liefste. April 2014  kwam galga Sally erbij en zij werd ook een heerlijk renmaatje. Februari 2016 moest je afscheid nemen van Amos, maar  juni 2016 kwam galga Monroe bij de roedel. Ze leek qua karakter op Amos en je was gek op haar. Met zijn vieren rennen op het strand kon je nog als de beste en je deed niet onder voor het jongere spul en bij het gaan naar de duinen of het strand begon je in de auto als een wolf te huilen en deden Sally en Monroe hard mee.  Monroe overleed in augustus dit jaar en eind november dit jaar kwam Seda erbij die jij vrij snel goedkeurde door haar knufjes te geven. Zo heb je heel wat honden voorbij zien gaan en wat heb je er van genoten.

Chica was een heerlijk knuffelhondje, zo zacht en lief. We missen haar kopje tegen je aandrukken, het gewolf in de auto, het felle buitenshuis en het enorme enthousiasme bij het naar buiten gaan. Ze kon heerlijk lui op de bank liggen, lekker tegen je aan liggen en in de duinen voelde ze zich op haar best.  Ze had een flink jachtinstinct en was zeer pienter, kon kunstjes als high five en onthield ze feilloos na een lange tijd niet meer gedaan te hebben. Chica is de hond die we tot nu toe het langst bij ons gehad hebben en we missen haar heel erg.  Ze voelde zich vrij en ontspannen bij ons  want ze kon veel en lang op haar ruggetje liggen met pootjes in de lucht. Ze was zeer aanwezig en bepalend in de roedel en daarom laat ze een flink gat achter bij ons.

Lieve Chica, wat hebben we van je genoten en wat zijn we dankbaar voor de mooie zeven jaren die we met je gehad hebben. Je hebt een fantastisch leven bij ons gehad en dat hebben we met liefde voor je gedaan. Dat je zo plotseling en op zo'n vreselijke manier van ons heen bent gegaan, hadden we niet verwacht en doet nog steeds heel erg pijn. Wat hadden we je dat graag bespaard.

Marjon, Philip en Roos  van der Burgt, Gaspar, Sally en Seda. 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Jacqueline

Het verlies is al zo zwaar. De manier waarop maakt het nog zo veel zwaarder. Heel veel sterkte voor de baasjes. Rust zacht Chica.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door reinhilde liesenborgs

er zijn echt geen woorden voor dit verlies, het is zo zwaar ik wens je veel sterkte toe, groetjes reinhilde

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Hannie

Jeetje zeg, wat 'n verdriet, ik wens jullie heeeeel veel sterkte XXXX

Langer 2 jaar geleden geplaatst door lucia

lieve Chickie, heel even mocht ik je vertroetelen en van je genieten voordat je bij je grote vriend Amos ging wonen. Je hebt genoten, je hebt gerend en gespeeld. Je bent in de harten van een geweldig gezin gekropen. Je was hun maatje. Je was gewenst en geliefd.
Slaap zacht lieverd. Marjon, Philip en Roos ook vanaf hier nogmaals heel veel sterkte. Bedankt dat jullie er voor haar waren.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Anneke Schalkwijk

7 mooie jaren en dan zo`n einde, erg triest.
Heel erg veel sterkte gewenst.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Fam Stegmeijer

Wat een prachtig en ontroerend filmpje en wat een verlies. Heel veel sterkte!!

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Christel

Lieve mensen, ik wens jullie veel sterkte met het verlies van jullie meisje. Zoiets doet altijd veel pijn. Ik heb 2 maand geleden ook mijn galgo moeten afgeven😥 we zien ze zo graag dat zo’n verlies heel zwaar is. Dikke kusjes🌈

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Carin

Heel veel sterkte!!!

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Jetteke

Wat een liefdevol verhaal... En ontzettend oneerlijk hoe het is gegaan... Ik wens jullie sterkte met het gemis van jullie lieve maatje... :-(

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

So very sorry 😢
Heel veel sterkte Marjon, Philip en Roos.
Rust zacht Chica, golden girl