In Memoriam - Bernita

29 september 2017 20:04

Op 22 april van dit jaar kwam Bernita uit Scooby om in een opvanggezin te wachten op haar Gouden Mandje. Zoals te lezen was op onze site hebben we vanuit GINN besloten om Bernita niet meer te plaatsen toen bleek dat ze een stuk ouder was en gezien haar slechte lichamelijke gezondheid.

Samen met haar opvanggezin werd afgespoken dat ze lekker mocht blijven waar ze was en we wel zouden kijken hoe de toekomst zou zijn. Als snel bleek Bernita een behoorlijk sterke hond die het leven nieuwsgierig onderging en daarom werd haar koosnaam Noozy. Regelmatig kregen we van haar opvangmama, Resy de Haas, een update over de gezondheid van Noozy, maar ook leuke foto's en filmpjes hoe het met haar ging. Ze werd steeds vrolijker, vrijer, blijer en bleek zelfs nog wat noten op haar zang te hebben door vooral maar duidelijk te maken aan Resy hoe zielig ze was als er geen plekje vrij was op de bank. Ze wist het wel even af te dwingen....

Maar ja, na 12 jaar Spanje en alle medische toestanden had ze natuurlijk groot gelijk om volop te willen genieten van alles om haar heen. Afgelopen zondag was Noozy zelfs even op de Windhondendag in Oss en liep daar lekker rond te snuffelen en soms even te rennen met een smile op haar gezicht. Wat zag ze er goed uit.

Maar gisteravond ging het helemaal mis.... ze was weer erg misselijk als gevolg van de chronische alvleesklierontsteking, maar de medicatie hielp niet. Ze had het benauwd en leek pijn te hebben. De dierenarts zei haar wat Metacam te geven en even te kijken of dat zou helpen. Zo niet, dan moest er weer worden gebeld. Gelukkig werd ze rustiger en heeft een paar uur geslapen. Halverwege de nacht was ze weer misselijk en onrustiger, maar tegen de ochtend werd het weer wat beter.

Resy belde vandaag om te vertellen dat haar gevoel zei dat het niet goed zat en om te bespreken wat te doen. Geen leuk maar wel wel belangrijk gesprek. We zaten allemaal op dezelfde lijn en dat was dat Noozy/Bernita niet mocht lijden. Ze had deze afegelopen week al wat slechte dagen gehad en gisteravond ging het heel slecht.

Bij de dierenarts werd duidelijk dat er weer tumoren in de paar niet weggehaalde melkklieren zaten en de benauwdheid werd veroorzaakt door uitzaaiingen naar de longen. We wisten toen allemaal voldoende en hebben besloten om Noozy te laten gaan. Ze is met haar lieve opvangmama bij zich rustig over de regenboogbrug gegaan en ze zal na crematie worden uitgestrooid.

Lieve Noozy/Bernita, we hadden je nog veel meer tijd gegund, maar het mocht niet zo zijn. We troosten ons met de gedachte dat je 5 maanden vol liefde en aandacht hebt ervaren bij Resy. Met daar je hondenvriendjes om je heen, vooral Opoe en jij waren zo leuk samen.

Lieve Resy de Haas, GINN wil je heel erg bedanken voor het openstellen van je hart en je huis voor deze bijzondere galga. Je hebt zo hard voor en met haar gevochten, zoveel gegeven en ook genoten van Noozy. We wensen je heel veel sterkte!!!

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Marjon van der Burgt

Samen met jou, Carin en onze roedel hebben we nog op de GINN-dag bij de Geffense Plas met je meegelopen en Bernita. Carin vertelde over Bernita en hoe blij ze daar rond liep, hoe sterk ze was. We wensen je veel sterkte want het verlies van een hond is vreselijk en des te meer omdat je je zo ingezet hebt voor deze hond. Je hebt Bernita nog een mooie vijf maanden mogen geven en je kon zien hoe, ondanks alles, ze genoot.

Groeten, fam. van der Burgt.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Jos nuijten

G.. ik mag niet vloeken maar deed het wel.
Wat had iedereen haar nog een fijne tijd willen geven na een ellendig leven in Spanje.
Gelukkig heeft ze hier in haar opvanggezin de liefde mogen krijgen die ze verdiende.
Gelukkig is ze nu vrij om te rennen zonder pijn.
En wat zal het opvanggezin een verdriet hebben, maar jullie zijn toppers echt waar.
Ze zal nooit vergeten worden.
Gr en heel veel sterkte Jos henrie phantom gigi en django

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Carin

Lieve Bernita, ik was er bij toen je aankwam in Nederland en we schrokken wel een beetje van je conditie, maar ik zag toch ook wel een krachtige dame. Dat krachtige heb je zeker laten zien toen je zo ziek was.

Afgelopen zondag heb ik je weer gezien in Oss en ik vond je er goed uit zien! Je had je duidelijk het eten bij je opvangmama goed laten smaken. Je genoot in Oss en ik genoot van jou.
Rust zacht, lieverd!
Resy (de Haas), heel veel respect voor jou en bedankt voor alles wat je voor Noozy hebt gedaan!

Gr. Carin

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Fam Stegmeijer

Heel veel sterkte!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Hannie & Arno

We schrikken ons een hoedje.
En ook dat ze op de windhonden dag in Oss is geweest wisten we niet.

RIP Bernita.

Pootje Violeta