In Memoriam - Alma

26 september 2018 18:05

Vandaag is een verdrietige dag... mooie lieve speelse en vrolijke Alma is onverwacht over de regenboogbrug gegaan.

Namens GINN wensen wij haar lieve opvangmama Elsbeth heel veel sterkte bij dit onverwachte afscheid en het verdriet dat dit geeft. We willen Elsbeth ook bedanken voor alle liefdevolle zorgen voor Alma, want Alma heeft zoveel geleerd in die tijd en zo genoten van alle liefde, vrijheid en de andere honden. Ook wandelvriendin Milia willen we bedanken voor de steun in alles.
Ga maar lekker verder met spelen achter de regenboogbrug, lieverd!

Elsbeth heeft zelf woorden gegeven aan haar verdriet:

"Ik weet niet hoe ik moet beginnen dit op te schrijven… Voor zoveel verdriet bestaan geen woorden. Wat niemand had kunnen voorzien is plotseling gebeurd.

Lieve kleine Alma, je bent vanmorgen weggerukt uit het leven. Dansen, spelen, rennen, genieten, je deed het allemaal vol overgave van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. De levenslust en energie spatten van je af, zodra ik ’s morgens de kamer binnen kwam. Je pretoogjes, je gulle kwispel, met je hoofdje even mijn handen zoeken, we wisten het allebei, we gingen er weer een fijne dag van maken.

Vanmorgen tijdens de dagelijkse boswandeling met al je vriendjes had je weer pret voor 10. De zon scheen, het was prachtig weer, wat kon ons gebeuren! Zoals zo vaak dartelde je als een jonge godin in het rond, in volle vaart over het veld en door het bos met je makkers.  Tot we een ijselijk gehuil hoorden. Je makkers kwamen allemaal naar ons terug, maar jij niet. Niet meteen althans.

Het gehuil bleef aan, maar even later kwam je toch naar ons toe, zelfs in redelijk galopje. Het beloningssnoepje voor goed terugkomen wilde je niet, en plots zag ik de bloedstroom op je borst, komend vanuit een wond in je keel. Ik zag je hoge rug, je staart tegen je buik geplakt, je was een hoopje ellende. De wond in je keel dichtdrukkend hebben we je met razende spoed naar de dierenarts gebracht. Wat was je dapper, want je gaf bijna geen kik.

Onder narcose kon de dierenarts vaststellen wat wij in onze ergste dromen niet hadden kunnen vermoeden. De ravage achter het gaatje. In het zachte gedeelte van haar keel is een tak binnengedrongen tot achter de bovenkant van haar voorpoten tot in haar long.  30 cm van haar luchtpijp was verbrijzeld evenals de bovenste helft van haar long. De schade was niet verenigbaar met het leven.

Lieve kleine vrolijke Alma, we hebben je niet meer uit de narcose laten komen. Met je hoofdje in mijn handen ben je onder narcose gebracht, hoe kon ik vermoeden dat je pretoogjes nooit meer open zouden gaan.

Lieve kleine Alma, het was een eer jou in één jaar te zien opbloeien van bang hondje naar blij ei, feestbeest, pretletter. Dank je voor alle liefde en vrolijkheid die je ons hebt gegeven.
We vergeten je nooit." 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Lieve Elsbeth

Heel veel sterkte, naar mate de tijd verstrekt wordt het gemis in alle kleine dingen van de dag vaak niet minder.
Je hebt haar alles gegeven om op te bloeien. Liefde, vooral liefde en ruimte.
Lieve Elsbeth bedankt hier voor en veel sterkte!

Tania

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Claudette Kroes

Wat een verschrikkelijke ervaring. Je hebt haar met zoveel liefde en zorg opgevangen. Ik weet helaas hoe het is als je volledig onverwacht geconfronteerd wordt met een trauma, de anst, ongeloof en verdriet zijn onbeschrijflijk. Ik wens je heel veel sterkte toe. Hopelijk put je troost uit de gedachte dat je haar een fantastisch jaar hebt gegeven.

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Ineke Van Dongen

Lieve Elsbeth,
Wil je heel veel kracht en sterkte toewensen, met dit zware verlies.
Maar je hebt dit prachtig meisje heel gelukkig gemaakt met veel liefde en ze zit voor altijd in jouw hart.

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Donna Bierling

Lieve Elsbeth

Heel veel sterkte met dit plotselinge verdriet. Hier zijn geen woorden voor. Ze was maar kort bij jullie, maar jullie hebben haar weer laten stralen.Een mooi en warm liefdevol huis heeft ze gekregen. Warme knuffel đź’ś

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Dagmar

Lieve Elsbeth, wat verschrikkelijk moet het geweest zijn om het dier te zien lijden wat verschrikkelijk zo hartverscheurend.

Heel veel liefs en sterkte.

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Ineke

Wat een vreselijk pijn en verdriet voel je dan als zoiets gebeurt. Ik voel met je mee, Elsbeth.
Weet helaas ook hoe het voelt.
Veel sterkte toegewenst.
Ineke

Ongeveer 2 jaren geleden geplaatst door Anneke Schalkwijk

Lieve Elsbeth, je hebt Alma gelukkig gemaakt.
Als je wilt dat ze niks kunnen overkomen moet je ze op sluiten en de sleutel weg gooien, maar dat kan niet, dit heeft ze niet verdiend.