Goede Doelenmarkt Elzendaal College

20 mei 2017 10:10

Update 20-05-2017 
Een tijd terug mochten onze collega's Carin en Corry aanwezig zijn op de Goededoelenmarkt van het Elzendaalcollege te Boxmeer. Met die Goededoelenmarkt was het nog niet helemaal klaar want onlangs heeft de school ook nog een sponsorloop gehouden. En 'onze' klas 1HAd heeft daarbij in totaal € 575, 20 opgehaald voor GINN. Tijdens de informatieavond was er al € 127,50 opgehaald en samen met deze sponsorloop maakt dit een bedrag van € 702,70!!!!

1HAd: jullie zijn geweldig!!!! Heel veel dank!!!!

klas HAD by Tina Galguitos on 500px.com

* * *

28-03-2017 Een aantal maanden geleden kreeg GINN de uitnodiging om mee te doen aan de Goede Doelenmarkt die het Elzendaal College in Boxmeer jaarlijks organiseert. Goede doelen kunnen dan laten zien waar ze voor staan en wat ze doen. 

Dit jaar was GINN voor het eerst uitgenodigd als eerste Goede Doel voor dieren en die uitnodiging hebben we uiteraard graag aangenomen. De klassen kregen een goed doel toegewezen en met de gegeven informatie moesten zij zelf een manier gaan bedenken om aandacht te vragen voor de stichting waar zij voor stonden tijdens de echte Goede Doelenmarkt gisteravond. 

Klas 1HAd mocht GINN vertegenwoordigen en onze voormalig GINN-collega Fleur is eerst op een middag gaan vertellen over het leed van de honden (niet te grafisch uiteraard) en wat GINN dan precies doet. Wij waren gisteravond aanwezig om te kijken wat ze er van gemaakt hadden en om eventueel voor vragen stand by te zijn. We waren heel benieuwd en blij verrast met wat we te zien kregen.

Bezoekers van "ons" lokaal kregen een korte, maar toch duidelijke Powerpointpresentatie over het leed van de Galgo’s en de Greyhounds. Om beurten vertelden leerlingen iets bij de presentatie en werden er een paar foto's getoond. Deze presentatie is door de kinderen zelf samengesteld. Ook werd de animatiefilm van World Animal Protection Nederland over de training van de Galgo’s in Spanje getoond. Het was duidelijk dat dat veel indruk maakte op mensen en zelfs wij kregen even kippenvel toen we het voor de eerste keer op groter scherm (het bord) zagen. 

Na de presentatie werd mensen gevraagd of ze wilden deelnemen aan het spel dat bedacht was. Voor € 0,50 konden mensen meedoen en moesten ze het juiste antwoord kiezen bij een meerkeuzevraag door bij A, B of C te gaan staan. Het was leuk om te zien dat mensen toch best wat informatie hadden opgepikt uit de presentatie en dus het verhaal van de leerlingen.

Er werd o.a. gevraagd hoe lang GINN al bestaat, hoeveel honden er jaarlijks overlijden in Spanje en in Ierland, hoe snel de Grey’s kunnen rennen en wat er gedaan werd met de honden die gewond raakten tijdens jagen of racen. Alle deelnemers kregen een snoepje en degene met de meeste punten kreeg een lekkere zelfgemaakte cupcake.

Wederom werd duidelijk dat er toch best nog veel mensen niet bekend zijn met het leed van Galgo’s en Greyhounds. Gedurende een kleine 10 minuten werd daar een fractie over verteld en weten nu weer meer mensen ervan. Aandacht en gewaarwording!

Buiten het lokaal stond een tafel met folders en daarop hadden we een mandje met polsbandjes van GINN neergezet om die te verkopen. We kunnen niet anders zeggen dan dat er fanatiek verkocht is en echt iedereen die langs kwam werd gevraagd een bandje te kopen. Sommige leerlingen gaan later ongetwijfeld iets in de verkoop doen, want die hadden "de vlotte babbel" goed onder de knie.

Al met al hebben Corry en ik een hele leuke avond gehad. We zijn super ontvangen door de school met een hele mooie en goede organisatie. Er was eten geregeld en tussendoor kwamen ze ook even belangstellend vragen hoe het ging en hoe we het vonden. Elzendaal College, heel erg bedankt voor de uitnodiging en we zijn vereerd dat jullie aan GINN en de honden hebben gedacht. Eén leerlinge had ook nog wat voer meegebracht.

Leerlingen van klas 1HAd: heel erg bedankt voor jullie leuke bijdrage en inzet voor de honden en GINN gisteravond. We hebben alles nog eens nageteld en jullie hebben maar liefst een indrukwekkende € 127,40 opgehaald!!! Wat ons betreft volgend jaar weer.

De leerlingen gaan ook nog een sponsorloop houden per goed doel en het geld uit een gezamenlijk potje bij de finish wordt verdeeld over alle goede doelen. Er komt dus nog wat bovenop het opgehaalde bedrag.

Gr. Corry en Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Gonny Adje & Jaime

Wat een toppers zeg!! Super!!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Hannie & Arno

Fijn te lezen!!