GINN in het Europees Parlement

14 maart 2017 14:17

Op woensdag 8 maart is ons bestuurslid Roxanne de Moor als vertegenwoordiger van Greyhounds in Nood Nederland aanwezig geweest bij de vertoning van documentaire ‘Broken Spirit – The galgos last run’ in het Europees Parlement in Brussel. Dit gebeurde op initiatief van Europarlementariër Anja  Hazekamp (Partij voor de Dieren). Centraal stond het informeren van Europarlementariërs over het Galgoleed dat zich afspeelt in Spanje. 

De documentaire die op 7 november 2016 in Cultuurcentrum VU Griffioen te Amstelveel voor het eerst werd getoond werd destijds al goed ontvangen door het publiek. Jetteke van Gorkom (voorzitter) heeft eerder op die avond een presentatie gegeven over de geschiedenis van de Galgo.  Dat Greyhounds in Nood Nederland betrokken is bij deze documentaire komt niet alleen voort uit het geweldige doel, bewustwording creëren, maar ook vanwege Valentina; de Galgo die centraal staat in de documentaire. Greyhounds in Nood Nederland heeft ervoor gezorgd dat zij naar een Nederlands opvanggezin kon en uiteindelijk via een adoptieprocedure geadopteerd kon worden. 

Onder andere GINN was uitgenodigd door Animals Today (de makers van de documentaire) om aanwezig te zijn bij het Europees Parlement tijdens de vertoning van de documentaire. Verschillende Europarlementariërs, waaronder de Spaanse Lola Sánchez (Podemos) en de Duitse Stefan Eck (onafhankelijk) waren aanwezig bij de vertoning. Onder de indruk van de documentaire werd er gezamenlijk gesproken over eventuele vervolgstappen. Al met al een hele mooie presentatie, want je komt niet zomaar in het Europees Parlement.

Na de vertoning heeft Roxanne een rondleiding gekregen door het Europees Parlement door Anja Hazekamp en een heuse ‘landbouwborrel’ bijgewoond, een samenkomst van verschillende Europarlementariërs en belanghebbenden waarbij een presentatie wordt gegeven inzake de landbouw. Ditmaal stonden de lange veetransporten centraal. 

Tot slot: Animals Today heeft een petitie gestart tegen de mishandeling van galgo’s en podenco’s. De petitie is inmiddels door meer dan 33.000 mensen ondertekend en is deze week aan de Spaanse Ambassade aangeboden.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.