FBM Transport 01-09-2018

05 september 2018 09:16

Afgelopen zaterdag was niet alleen het wachten op het BaasGalgo transport, maar ook was de spanning groot rondom het FBM transport. En helaas hadden ook zij last van grote vertragingen, maar eindelijk kwam daar de witte bus aangereden.

De adoptanten en het opvanggezin stonden op hun tenen om een glimp op te vangen van hun nieuwe aanwinst. Na heel lang aftellen en kruisjes zetten op de kalender, kwamen daar uit de bus Miti, Baiza, Bakea, Sushi, Dalmy, Piticla en Finja en voor de opvang Mitoa. De een wat vrolijker, de ander wat voorzichtiger, maar wel allemaal blij om de benen te kunnen strekken en in de tuin van Hannie even wat te eten, drinken en snuffelen. Blijft toch altijd bijzonder om je hond, die je enkel van een foto en een sporadisch filmpje kent, in het echt te zien. Soms zijn ze groter óf kleiner dan verwacht, maar altijd wordt er snel verliefd gekeken naar de nieuwe huisgenoot. De pups waren wat 'onfris' door de lange reis en werden meteen lekker gewassen door Hannie, waarna één pup dacht “Hè, da's fijn?! Ik ga me eens droogrollen in de aarde.” waarna de wasbeurt overnieuw kon. Ondertussen werden er halsbanden en tuigen gepast, volop foto's gemaakt, gegevens en paspoorten gecheckt, contracten ingevuld en wilden de adoptanten graag snel richting huis, waar vaak de andere honden wachten op de nieuwe roedelgenoot.

De bus van FBM werd volgeladen met spullen, de Spaanse chauffeuses dronken een kopje koffie met een lekkere koek en begonnen toen aan de terugreis. Daar kan je toch alleen maar je petje diep voor afnemen: zo'n lange rit achter de rug, met de nodige vertragingen, dan lachend aankomen, meteen vol aan de bak en weer terug. Dan valt ons ritje binnen Nederland altijd wel weer mee... :-)

Toen alle adoptanten weg waren, hadden Hannie en Hub nog een heerlijke lunch in de tuin voor 'de hulptroepen'. Prachtige zwarte en vrolijke Finja mag nog heel even bij Hannie verblijven en probeerde gelijk een graantje mee te pikken van de Limburgse lunch, bijgestaan door haantje de voorste Piticla. Voldaan vertrok ik richting Oss met in de kofferbak nog veel bruikbare spullen voor BaasGalgo en op de achterbank, languit, bofkont Piticla die in Oss overgedragen werd aan haar nieuwe adoptante. Eind goed, al goed...

Ondertussen hebben we de eerste foto's en leuke berichten ontvangen van hoe het de adoptanten vergaat en dat voelt goed!!

Dank aan alle adoptanten, opvanggezinnen, hulptroepen te Maastricht én achter de schermen. Het was weer een mooie dag met een grote glimlach!!

Groet,
Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.