Dierenleed in de wereld

09 september 2016 18:14

Dankzij Facebook en andere social media worden we steeds meer geconfronteerd met dierenleed in de wereld. Bijvoorbeeld de greyhoundraces in Engeland, Ierland,  de US en Australië. Het transport van Ierse greyhounds naar landen als China, Korea, en andere Aziatische landen. Het eten van honden- en kattenvlees in alle Aziatische landen. Dit komt op dagelijkse basis voorbij op je Facebookpagina en je kijkt er machteloos van woede en verdriet naar.

De andere kant van het verhaal is dat dankzij diezelfde social media er ook steeds meer bewustwording is van wat er allemaal gebeurt op dierenleedgebied en ook het protest groeit steeds meer onder de mensen. Petities worden opgesteld en wereldwijd ondertekend. Actiegroepen worden opgericht en ook eenlingen gaan actie voeren en komen op voor de dieren en strijden tegen mishandeling en vaak brute moord.

Aan de greyhoundraces wordt veel aandacht besteed door CAGED Northwest en Grey2K USA. Een maand geleden konden we vernemen dat in New South Wales (Australië) de greyhoundindustrie in de ban is gedaan. In juli hebben er protestmarsen plaatsgevonden in Manchester, London en Glasgow. Kortgeleden is er een greyhoundtransport naar China onderbroken en zijn de greyhounds teruggestuurd naar Ierland, dankzij een massaprotest van de Ierse bevolking. Afgelopen week is er een film verspreid vanuit China, over een greyhound die niet meer goed presteerde en op de vleesmarkt terechtkwam, waar hij levend in een pot met kokend water werd gestopt, tot hij stierf. Gisteren stonden er grote artikelen over dit feit in de Daily Mirror in zowel Engeland als Ierland. Het wordt op grote schaal aan de schandpaal genageld. En dankzij een petitie waarbij 100.000 Britten hebben getekend, is dit onderwerp geplaatst op de agenda van het Britse parlement.

 photo Art Daily mirror2_zpsgrgtjt4t.jpg  photo UK en Ierse Daily mirror_zpspglv9tib.jpg

Dan is er nog Marc Ching, een Amerikaan van Chinese afkomst, die met een kleine stichting regelmatig afreist naar de Aziatische landen om te vechten tegen o.a. het Yulin Dogmeat festival. Op dit moment is hij voor de 9e keer in Azie. Hij is eerst begonnen met het redden van honden van de slachthuizen, door ze vrij te kopen. Maar dat is onbegonnen werk, het gaat om 10.000-en honden alleen al op dit ene festival. Op latere reizen heeft hij met succes een aantal hondenslachthuizen gesloten en platgewalst met een bulldozer. En op dit moment is hij daar om te filmen en te fotograferen. Marc is namelijk uitgenodigd om op 14 september a.s. in het Amerikaanse Congres Auditorium in Washington een lezing te geven en verslag te doen van wat er in de Aziatische landen gebeurt met de honden en katten. Het is een zware opgave om het verschrikkelijke dierenleed op foto en film vast te leggen. Het zijn beelden die je nooit meer van je netvlies krijgt. Laten we hopen dat de Amerikaanse staat na het zien van de presentatie gaat ingrijpen tegen de dogmeatindustrie in de Aziatische landen.

 photo marc-ching-AHWF_zpslz5v9odh.jpg

En dan onze geliefde Galgo’s uit Spanje. Hoe gaat het daarmee?

De jacht duurt voort, het dumpen van de galgo’s ook. Het is een ingewortelde traditie die maar moeilijk te breken is, zeker als de Spaanse regering er niets aan doet. Maar… steeds meer mensen in Spanje raken op de hoogte van het galgoleed. Steeds meer mensen melden zich aan als vrijwilliger in de shelters. Steeds meer Spanjaarden adopteren galgo’s uit eigen land. En enkele shelters hebben de samenwerking met de galgueros gezocht en gaan de discussie aan, waarom de galgo’s zo zwaar gestraft worden en met hun leven betalen, wanneer ze niet meer goed presteren. En de vraag om de galgo’s in te leveren bij de shelters, in plaats van ze te martelen en te doden of ze af te geven bij een dodingsstation. Met als resultaat dat er heel langzamerhand steeds meer galgueros komen, die de galgo’s naar de shelters brengen. En daarbij zijn ze vaak ook nog bereid om een bedrag te betalen voor voeding en bijdrage in de dierenartskosten.

Vanuit de Spaanse regering hoeven we voorlopig geen actie te verwachten, maar vanuit de Spaanse bevolking, waaronder ook een aantal galguero’s is er toch een voorzichtige omwenteling op gang gekomen.

 photo Galgueros_zpstmntyrbt.jpg

In dit grote geheel van dierenleed wereldwijd kunnen wij als stichting niet veel betekenen. Sommigen zeggen dat het tekenen van petities geen zin heeft. Klopt, wanneer een regering van een land 1 petitie ontvangt, ondertekend door 50.000 mensen uit de hele wereld, dan zullen ze niet onder de indruk zijn. Maar wanneer die regering een stroom van 20 of 40 petities ontvangt, ondertekend door 50.000 mensen uit de hele wereld, zullen ze zich wellicht achter de oren krabben, in de wetenschap dat de wereld meekijkt in hun land naar wat daar allemaal gebeurt en zullen ze misschien wel geneigd zijn om actie te nemen en orde op zaken te stellen. Ook al lijkt het soms zinloos, we vragen u toch om zoveel mogelijk petities tegen dierenleed te tekenen en ook te blijven tekenen als ze opnieuw voorbij komen. 1 druppel op een gloeiende plaat maakt geen verschil, maar vele druppels maken een plas.

Tina – Webmaster GINN

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Beste Hamidos
Goed dat je je bezighoudt met het bestrijden van dierenleed. Maar om zo'n link maar op onze website neer te zetten met de opmerking dat wij dat moeten doorzetten naar een instantie: dit kun je zelf natuurlijk ook doen. Wij houden ons bezig met het redden van galgo's en greyhounds. Voor andere bedreigde dieren kun je beter een daarvoor bestemde organisatie benaderen.
Daarnaast is het artikel op Instagram geschreven in een vreemde taal (Arabisch?), deze taal spreken wij helaas niet.
Ik wens je veel succes.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Hamidos

https://www.instagram.com/p/BWcfCWfgY1h/

dierenleed in Iran. graad doorzetten naar iemand of organisatie die daar iets mee kan doen.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door marion mos

dit is afschuwelijk,ze moesten als voorbeeld voor alle mensen die dit doen met deze arme diertjes, één van deze mensen eruit pikken en dezelfde afslachting laten mee maken!! en geen genade!! dan beseffen ze misschien wat het is en hoe veel pijn en leed ze uitgeoefend hebben op deze lieve arme onschuldige dieren! Deze mensen zijn de BEESTEN!!!
en ze zijn het eigenlijk niet waardig om op deze manier te leven!
al deze mensen moeten eens goed gestraft worden, laat ze deze mensen ook maar martelen en uithongeren tot het ophoud!!!!

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Hannie

Eigenlijk helpen we er allemaal aan mee.
Zolang er dieren verkocht, verhandeld of anders worden, blijft er nieuwe aanvoer komen.
Zo is hoe ik het zie idd een druppel op een gloeiende plaat en hopelijk word het ooit een plas.