BG en FBM Transport 11-11-2017

13 november 2017 10:08

Voor sommige mensen staat 11-11 voor 'begin van het carnaval'. Voor GINN stond deze datum dit jaar voor 'drukke dag', namelijk 2 transporten. Zowel Fundación Benjamin Mehnert als BaasGalgo kwamen vroeg in de ochtend richting Nederland gereden. Dus in de schemer kwamen we in Ospel aan. Snel alle spullen voor de verkoop klaar zetten, koffiespullen klaar en plakjes cake snijden. Het was ook maar goed dat we een paar maanden geleden de 'Ik ben vrijwilliger'-jassen hebben laten bedrukken, want we waren goed vertegenwoordigd. Alle hens aan dek!

Al snel kwam FBM de hal binnen gereden en kort daarna tippelden de honden voor het eerst op Nederlandse bodem. Voor ons zaten Maravillosa, Natalie, Moiro, Centina, Duran, Murano en Lopi in de bus. Murano was erg bang (en gezien de vele littekens op zijn lichaam konden we wel indenken waarom) en werd even apart gezet in een van de paardenboxen om een beetje tot rust te komen. De rest snuffelde, dronk, at, pieste, poepte en ging op onderzoek uit en maakte kennis met hun opvanggezin of adoptant. Aangezien het buiten echt Hollands weer was en het waaide en regende, werd er ook gelijk een jasje aangeschaft in de winkel van Francis of bij onze eigen verkooptafel in de koffiehoek. Soms een lekkere wollen kol erbij, passende halsband of tuig en gaan met die banaan. Op naar een warm huis. Een gedeelte van de ingezamelde spullen werd in de bus geladen en FBM vertrok richting Hannuit (B), waar zij nog een laatste stop hadden.

Nadat de eerste mensen weg waren, hebben we zelf even een bakkie gedronken en wachtten we op de volgende honden. De verkooptafel werd weer even op orde gebracht en we konden ook het bord eens bekijken wat nu in de koffiehoek hangt. Francis heeft een aantal van de adoptieregels uit ons adoptieboekje heel duidelijk op een bord laten stickeren. Dat staat hartstikke netjes en geeft adoptanten net wat extra handvatten vanaf het moment dat de hond voor het eerst in z'n nieuwe thuis komt.

Ondertussen druppelden de mensen voor het BaasGalgo-transport binnen en kort daarna reed de rode bus door het hek. En weer was het feest. Campanita, Alma, Benito en Juanillo huppelden al heel snel in een jasje door de hal. De een wat enthousiaster dan de ander, maar allemaal even lief en mooi en de moeite waard!

Documenten werden uitgewisseld, formulieren ingevuld, nog een laatste knuffel van de Spaanse vrijwilligers Elena, Nagore en Jose Maria en toen verlieten de opvanggezinnen en adoptanten de hal. Snel alle overgebleven spullen in de bus laden en daarna kon BaasGalgo door naar Almere, waar zij bij Elsbeth van Ronda's Shop de laatste honden konden overdragen en hun bus nokkie-vol konden inladen met ingezamelde spullen. En als kers op de taart natuurlijk de gedoneerde kunststof hondenhuisjes zodat de vele achtergebleven honden in Spanje er ook comfortabel bij zullen liggen.

Wij reden in ieder geval rond half 12 met een grote glimlach weer naar huis en genieten nu van de eerste foto's en berichten van adoptanten en opvanggezinnen hoe de honden de eerste nacht door zijn gekomen.

Dank aan alle adoptanten en opvanggezinnen uit België en Nederland, die dit transport mogelijk hebben gemaakt en dat jullie je huis en hart voor deze honden hebben opengesteld. Dank aan de vrijwilligers 'op de vloer': Tania, Anita, Carla, Katja, Anne, Carin, de vrijwilligers achter de schermen: Silvia & Lilian, de consulentes voor hun betrokkenheid, Yvonne voor het prachtig vastleggen van de eerste liefdevolle blikken en bijzondere kennismaking van hond en baas, Francis en André voor hun locatie en iedereen die o.a. medicatie, dekens en voer heeft ingezameld en heeft bijgedragen aan de huisjes voor BaasGalgo.

Wat krijgen we met elkaar toch keer op keer veel voor elkaar! Machtig mooi!!

Groeten, Jetteke

Op deze pagina staat een selectie van de foto’s van Yvonne. Het complete album van de FBM honden vind je hier: https://photos.app.goo.gl/vw38IUFKv8SK12pa2

Het album van de BaasGalgo-honden vind je hier: https://photos.app.goo.gl/590PJzu97DjRyO4D2

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Hoi Mieke,
Als het goed is heb je een mail ontvangen van Tania, onze Chipregistratie-beheerder.

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Mieke de Klein

Beste mensen, 4 jaar geleden hebben wij Icaro geadopteerd en 2 jaar geleden Lizzy. Toen stond in de papieren die wij kregen bij Icaro dat de hond met zijn chipnummer bij de NDG staat geregistreerd op naam van GINN en dat dit zo blijft om te voorkomen dat de hond in een asiel terecht zou komen. Nu las ik bovenstaande adoptie regels uit het adoptie boekje en daar staat dat je de hond op je naam moet laten registreren. Mijn vraag is of de regels zijn veranderd en moet ik dit nu ook nog doen met Icaro en Lizzy? Groeten Theo en Mieke

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Christel

Het was heel emotioneel voor mij en ik ben super blij met mijn Duran. Super hond. Hopelijk in toekomst nog ene maar eerst kijken dat het allemaal kan. Gr en chapeau voor jullie werk, ik probeer in de toekomst ook steentje bij te dragen en ik spreek met Anne daarover. Gr Christel,Duran en mijn kleine hond Xzino. Doeiii

Langer 2 jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink

Het was een super dag!