Bezoek PAWS Ierland 1e dag

25 oktober 2018 08:44

Sinds we in april bij FBM te Sevilla waren, hebben we weer kunnen sparen voor een volgende trip: een bezoek aan het asiel van Paws Animal Rescue in Ierland. Weer een totaal andere ervaring. Dit is een kleiner asiel met meer lurchers dan greyhounds en een handjevol andere (mix) honden. Toen we vanmorgen om 09.00 uur aankwamen, waren de vrijwilligers al vol aan de bak. Er werd geschrobt, gesproeid, gevoerd en de honden werden verplaatst. Prima tijd dus om de honden mee te nemen voor een lekkere wandeling in het ochtendzonnetje. Op het landelijke weggetje konden we gelijk wat nieuwe foto's maken van de honden en ze testen met onbekende (blaffende) honden achter hekken van buren of met tegemoetkomende 'dogwalkers'. We waren keer op keer verrast wat een heerlijke mensgerichte honden het zijn. De blik varieert van 'Wat gaan we doen?' tot 'Wat ga jij met mij doen?' maar allemaal liepen ze gezellig mee, duidelijk genietend van het uitje. Toen we om 13.00 uur pauze hadden met de andere vrijwilligers, vertelde Amy ons dat lurchers voornamelijk in groepen bij Gypsies wonen, samen met allerlei andere rassen en ook veel kleine honden als chihuahua's. Deze honden worden hier echt als werkhonden gezien en niet als huishond. Vergelijkbaar dus als de galgo in Spanje.

Na de lunch nog meer gewandeld en geknuffeld en geïnformeerd want oh, oh, oh, wat valt er nog veel te leren over de Ierse situatie. Respect gekregen voor moedertje Babs met haar uitgezakte buikje van alle pups (natuurlijk beschikbaar voor opvang of adoptie), zo rustig, gedienstig en dankbaar. Of lobbes Clyde. Bijna blind doordat zijn eigenaar ontwormmiddel voor schapen op hem heeft gebruikt. En Clyde hobbelt nu op zijn gemak in z’n uppie rond, want andere honden vinden hem raar en dus trekt Clyde zijn eigen plan. Rond 17.00 uur krijgen alle honden eten en worden de manden gevuld met schone dekens en gaan de warmtelampen aan. Tijd voor ons om richting B&B te gaan en alle info te laten bezinken. Wat een heerlijke dag!!!!

Morgenochtend 09.00 uur nieuwe ronde, nieuwe kansen...

Groet,
Silvia en Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Dat komt omdat de greys minder vaak door eigenaren in een asiel worden aangeboden. Ze bieden de honden of via de IRGT aan zodat ze vanuit 'huis' worden geadopteerd, of heel soms brengen ze de honden dus zelf naar een asiel om ze in te laten slapen, zodat de honden niet in aanmerking komen voor adoptie. PAWS doet dus hun uiterste best om toch honden uit zo'n asiel weg te halen. Daarnaast hebben ze ondertussen ook goede contacten met wat trainers die wel hun honden bij PAWS brengen en soms zelfs al gecastreerd/gesteriliseerd, zodat PAWS niet voor de kosten opdraait. PAWS werkt zelf ook met een streng adoptiebeleid (huisbezoek etc) en dat wordt door sommige trainers wel gewaardeerd. Een voorzichtige kanteling dus... ;-)

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Van Dam Anne

Super om jullie mee te kunnen volgen.
Waarom zitten er maar weinig Grey s ? Wat is de uitleg hier voor?