BaasGalgo-transport 23-09-2017

24 september 2017 21:31

Even leek het er op dat BaasGalgo gisteren met niet zo heel veel honden naar Nederland zou komen. Dat is natuurlijk altijd jammer, maar zeker voor een shelter die maar 15 honden per keer kan vervoeren. Maar de bus zat vol! Drie lieve Spaanse dames Ana, Ana en Raquel, kwamen met maar liefst 14 honden naar Ospel. Honden voor Greyhoundfriends, Les Galgos de l’Ardenne Bleue en voor GINN 7 honden.

Voor ons waren daar allereerst de 3 geadopteerde honden: Meiko, Aidita en Ada. Heel toevallig alledrie in de zwart-wit tinten. Als ik dan die honden zie dan kan ik niet anders dan denken "wat zijn die zwarte en zwart-witte honden toch mooi". Gelukkig denken er meer mensen zo over.

Nu zal vooral de naam Ada bij vele mensen een belletje doen rinkelen. Zij is het jonge zwarte galgaatje dat door BaasGalgo gevonden werd in een hele slechte conditie met wonden en ze kon amper lopen. Ze hebben haar meteen naar de kliniek gebracht en daar is alles op alles gezet om haar er bovenop te krijgen. Dit alles was te volgen op social media en al vrij snel waren er mensen die zeiden: "Wij willen haar haar Gouden Mandje geven". Geweldig natuurlijk.

Helaas bleek dat Ada haar rechter voorpoot nooit meer bruikbaar zou zijn voor lopen, omdat ze er totaal geen gevoel en beweging meer in had. Deze moest geamputeerd worden. Zoveel meemaken als je nog maar een jaar oud bent, is niet niks. Het is dus niet zo vreemd dat Ada wat angstig is en tijd nodig heeft om alle nieuwe prikkels te verwerken.

Het was voor iedereen gisteren een heel mooi en emotioneel moment bij het zien van Ada. Ondanks de lange reis, de hele vreemde omgeving, de mensen en geuren leek ze minder bang dan verwacht. Al snel zagen we de band ontstaan tussen haar en haar adoptanten. Gisteren kwamen er zelfs al berichten dat ze even gespeeld heeft met één van de thuis wachtende andere Galgo’s. Ada heeft maar liefst 4 honden om zich heen die haar gaan helpen genieten van haar nieuwe leven.

De geadopteerde hondjes kregen hier en daar nog een mooie nieuwe halsband, tuigje en/of riem en toen was het richting huis voor de nieuwe start.

En dan waren er naast de 3 geadopteerde honden ook nog Nuka, Soraya, Tundra en Bongo. Deze mooierds zitten allemaal in een opvanggezin en hebben ook allemaal afgelopen nacht heerlijk languit op een zachte bank of in een zachte mand liggen slapen, met volle buikjes van eten en verwennerijen.

Kijkt u vooral even op hun persoonlijke pagina om wat meer over ze te weten te komen. We kunnen natuurlijk nu nog niet heel veel nieuwe dingen vertellen, maar over een week of 2 zeker wel. Daar hoeft u uiteraard niet op te wachten, als u graag Nuka of Soraya of Tundra of Bongo zou willen adopteren. U kunt dan meteen contact opnemen met de consulente van GINN van de provincie waar u woont om de adoptieprocedure in gang te zetten.

Diep respect weer voor de mensen van Baas Galgo en natuurlijk voor de lange rit die ze weer hebben gemaakt. Voor hen is het ook altijd weer leuk en bijzonder. Ze hadden er dan ook veel zin in om vandaag bij de windhondendag van GINN en Greyhoundfriends in Oss aanwezig te zijn.

Iedereen weer heel erg bedankt voor alle hulp en bijdragen voor het mogelijk maken van de aankomst van de honden gisteren: Francis en André, Tania, Corry, Silvia, Karin, Hannie en Anita en Yvonne weer voor de mooie foto's.

Groet,
Carin

Het volledige album met aankomstfoto’s kun u hier zien.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Linda Groenevelt

23 september was voor ons de grote dag: we mochten Ada ophalen! Best wel spannend. Zou het goed met haar gaan na zo'n lange reis? En hoe gaat ze reageren op ons en de andere honden thuis?
Achteraf kan ik nu zeggen: boven verwachting goed!
We zijn nu bijna 3 weken verder en wat doet ze het goed. Ze eet en drinkt goed en lijkt geen pijn te hebben. De ontmoeting met de andere honden (3 galgo's en een koningspoedel) is goed verlopen en Ada blijkt sociaal te zijn en snel vrienden te maken. Er wordt hier heel wat gespeeld en geknuffeld.
Ada heeft een andere naam gekregen: Amy.
Ze leert snel, lijkt goed te begrijpen wat we bedoelen en ze luistert goed. Een á twee keer per nacht laat ze keurig van zich horen als ze buiten haar behoefte moet doen.
Ze is heel speels, de knuffeldieren vliegen ons hier regelmatig om de oren. Ze is erg nieuwsgierig en kijkt graag naar buiten bij de vensterbank. Dat ze maar 3 pootjes heeft dat merken we bijna niet. Ze rent en speelt net als de andere honden.
Kortom: Wij zijn verliefd op ons vierde windekindje en gaan haar heerlijk vertroetelen. Iedereen die op wat voor manier dan ook iets voor Amy betekend heeft: heel erg bedankt daarvoor!!!!
Groetjes Linda Groenevelt

12 maanden geleden geplaatst door Jos nuijten

Wauw wat heerlijk om deze schatten te mogen zien en de liefde van de mensen spat van het scherm
Gelukkig hebben we zelf zo'n transport mee mogen maken toen onze kleine, nu al grote man, 69 cm schofthoogte, gingen ophalen toen liepen de tranen bij mij, maar ook nu weer bij het zien van de foto's
Wat heerlijk om ze allemaal weer een gouden mand te kunnen geven
Wij genieten elk moment van de dag van gigi (uxia) en django (Peque)
En vooral heerlijk als ze s'nachts op bed en gigi onder het dekbed ligt
Wat houden we van hun.
Alle adoptanten heel veel geluk met jullie nieuwe schatten van honden
Gr Jos en henrie phantom onze Afghaan van bijna 12 gigi en django

12 maanden geleden geplaatst door ineke

Echt geweldig, wat deze mensen doen, zoveel respect voor de liefde voor deze honden raakt me diep en begrijp het helemaal.
Ik vind jullie allemaal KANJERS met een hart van GOUD geweldig!!!

12 maanden geleden geplaatst door Anja

De foto's zijn ontroerend! Ze spreken het verhaal van verzorgsters en hun liefde voor de Galgo's.
Maar ook iedereen daar omheen, adoptanten enz. De hondenogen spreken boekdelen en raken me zeer. Op naar een beter leven hier bij mensen die van ze houden, zoals ik, en er ook twee hebben. Maar voor mens en dier is het afscheid moeilijk en dat is in de foto's beschreven.
Prachtig, het ga jullie goed!
En dank aan alle mensen die deze dieren zo goed verzorgen.