BaasGalgo transport 22-04-2017

22 april 2017 17:54

Zo, eindelijk weer thuis na een heerlijke dag waarop 15 honden hun nieuwe thuis hebben gevonden, 11 honden waren er voor GINN.

Deze dag was speciaal omdat de vrijwilligsters van BaasGalgo deze keer blijven tot morgen, om de GINN dag mee te maken en "hun" honden van de afgelopen jaren terug te zien. We hopen dat het weer meezit en er een grote opkomst is, mede voor hen.

Ook speciaal omdat we een kast gedoneerd hebben gekregen en we deze vanmorgen op de aanhanger mee moesten nemen. De honden zouden tussen 09.00 uur en 09.30 aankomen, dus moesten we daar wel even rekening mee houden. De reis verliep voorspoedig totdat we net voor de afslag naar Ospel aangehouden werden door de politie. Ze zagen een kabelbindertje onder de aanhanger, dus wilden dat even inspecteren. Ton uit de auto en samen met de 2 agenten meegelopen. Niets aan de hand, alles prima in orde, dus mochten we onze weg vervolgen. Ik had inmiddels doorgekregen dat de bus al was gearriveerd, dus wij waren helaas te laat maar mijn collega's hadden alles al prima in orde en de honden liepen al lekker in het rond.

Lorena kwam al met open armen naar me toe, er is altijd zo'n leuk contact met Spanje. Ze vertelde dat ze nog met een aantal adoptanten in contact staat, wat hartstikke leuk is natuurlijk. Er waren vandaag een paar speciale hondjes bij het transport. Lamari, ze heeft een vervorming aan haar rug, maar dat was voor haar baasjes geen belemmering om haar te adopteren. Wat een lieverd en mooi hondje. Dan was er ook Gaston, hij heeft links achter een vervormd voetje, maar juist dat was de reden om voor hem te gaan. Sura, ook met haar baasjes heb ik een leuk gesprek gehad, dit meisje heeft veel littekens en haar leventje is blijkbaar niet over rozen gegaan, maar nu gaat ze het zo goed krijgen, haar baasjes waren helemaal verliefd.

Het vrouwtje van Kika, het mooie witte ruwhaar meisje, was emotioneel, zo lief. Alika, want zo gaat ze heten, gaat samenwonen met een Ierse Wolfshond die ik toevallig kortgeleden heb gezien, wat een schat. Blas, ook zo'n leukerd, zwart, ruwharig en lekker ondeugend. De cake stond niet veilig voor hem, regelmatig zag ik hem op z'n achterpoten aan de koffietafel. Torrija, een prachtige zwarte galga, Amira, een schat van een brindle en Lopez, een vrolijke reu, gaan in opvang en komen binnenkort met hun verhaal op de site. Lolita, o o o wat een mooie kleur heeft ze, ook zij gaat voorlopig in opvang, maar gaat eind mei geadopteerd worden. Estrella, het mooie witte en Abril, het mooie zwarte meisje stalen ook de show. Yvonne, de fotografe, heeft haar hart weer op kunnen halen met zoveel moois. Voor haar is het telkens weer een enorme klus om de hondjes mooi voor de lens te krijgen, want niets is zo onvoorspelbaar als een dier.

Thalassa had de tafel uitgestald met riemen, halsbanden, tuigjes en jasjes. Wij vinden dat een hond die net aankomt en waar alles onbekend voor is, beschermd moet zijn tegen ontsnappen. Veiligheid voor alles. Toen alle hondjes en baasjes waren vertrokken, is de gedoneerde kast naar binnen gedragen met hulp van de baasjes van Lamari (en Carla en Paquito) en mijn partner Ton. De nieuwe kast ingeruimd en de oude uit elkaar gehaald en in de aanhanger gelegd, die vanmiddag geleegd is in de Milieustraat.

Zoals gezegd, morgen dus de GINN-dag, we verheugen ons er ontzettend op. We hebben ook een speciale kraam met uitverkoopspullen, dus sla uw slag.

Misschien zien we een paar hondjes terug die vandaag zijn aangekomen, maar dat ligt er natuurlijk aan hoe ze zich voelen. Ik vond het in ieder geval weer heerlijk om deze aankomst mee te maken, vooral ook omdat ik de hele procedure meemaak, van begin tot het einde en dan is het zo mooi om te zien hoe de honden en adoptanten reageren op elkaar. Het mooiste vrijwilligerswerk dat er is, echt waar!!!

Bedankt lieve vrijwilligers van BaasGalgo: Lorena,  Helen en Cristina voor het brengen van de   hondjes.

Dankjewel Thalassa, Kiki, Joanita, Corry, Tania, Ann en Guido en iedereen achter de schermen. Bedankt weer Francis, voor je hulp en je prachtige aankomstplek en ook bedankt Ton, die constant bezig is geweest met het verwijderen van de uitwerpselen, dat moet ook gebeuren. En nu duimen op mooi weer en een super GINN-dag. Tot morgen allemaal.

O ja, nog even dit:  De Rode Baasgalgobus staat  zondag 23 april naast de kraam van Ronda's Shop. Heeft u een riem, halsband, DEKENS, hondenjasjes, verband, vlooienbestrijding, blikvoer etc. dan kunt U dat doneren aan BaasGalgo en dit deponeren in de bus. Alvast hartelijk dank!!

Groetjes
Silvia

Link naar de foto's: https://goo.gl/photos/FX6byLhAnmuAx2em9. Bedankt Yvonne!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Carla ras

Ik mocht vandaag mee met Tania. Ik vond het prachtig ik heb genoten van alle hondjes. En morgen ga ik mee naar Oss.