BaasGalgo Transport 10-02-2018

11 februari 2018 18:06

Hallo allemaal,

gisteren zijn er voor GINN weer 7 honden aangekomen om hier aan hun nieuwe leven te beginnen. Deze keer was de aankomst bij "ons" Hannie.

De gelukshondjes van BaasGalgo gisteren waren: Velho, Ronda, Bora, Margarita, Katy en Podenco Ria. Van FBM was Chino the lucky one.

Velen hebben natuurlijk alles van kleine Podenco Ria wel gezien en gevolgd op Facebook. Dit kleine meisje kwam bij BaasGalgo binnen met 4 gebroken pootjes. Het verhaal is dat ze van een balkon is gegooid. Een vreselijk verhaal natuurlijk, zoals we vele ellendige verhalen kennen over de honden. Maar... Ria haar verhaal heeft een happy ending gekregen gisteren.

Ria moest eerst diverse operaties ondergaan in Spanje en verbleef bij de dierenarts in huis. Ze waren wel blij met elkaar en daarop werd in overleg met alle betrokkenen besloten dat Ria bij de dierenarts zou blijven wonen. Dat was wel even slikken voor adoptanten die zich al voor haar bij GINN gemeld hadden, maar ook zij hadden het beste met Ria voor en begrepen dat ze een goed thuis had gekregen.

Toch kwam Ria gisteren mee, want ondanks wat ze heeft meegemaakt, is kleine Ria een dame met pit. Ze lijkt psychisch niet zoveel geleden te hebben onder alles en was het er niet zo mee eens om in haar huis in Spanje alleen thuis te moeten blijven. Daarom werd besloten dat ze toch weer ter adoptie zou komen en we hebben dat meteen laten weten aan de adoptanten die haar eerder heel graag een thuis wilden geven. Iedereen bij BaasGalgo en bij GINN helemaal blij toen gezegd werd dat Ria alsnog geadopteerd zou worden door die mensen en gisteren is ze naar haar Gouden Mandje gegaan.

Verder was daar ook nog Margarita... door de actie van Elsbeth van Ronda's Shop en Loes Dijkgraaf die donaties en bedragen van aankopen verdubbelden, kon BaasGalgo een mooi aantal honden van de straat halen en opnemen. Tussen die Galgo’s zat ook Margarita, een mooie galga van 12 jaar. Loes Dijkgraaf was op slag verliefd en heeft Margarita zelf geadopteerd!

Velho, Ronda, Katy en Chino (FBM) werden ook met open armen ontvangen door hun adoptanten. Wat waren die mensen allemaal verliefd, ontroerd en blij met hun nieuwe gezinslid. Ze kregen allemaal meteen een mooie halsband, een warme jas, een kol, een tuigje en heel veel knuffels natuurlijk.

En dan blijft Bora nog over uit het hele genoemde rijtje honden.... Bora is gisteren opgehaald door haar opvanggezin en over een week kunt u op haar eigen pagina meer lezen over haar. Bora mag eerst even laten bezinken waar ze nu ineens is en zich lekker laten verwennen door haar opvangmama Marlies.

Gisteren zijn ook de 2 gedoneerde wielklemmen meegeven met BaasGalgo. Ze hebben zoveel pech gehad dat beide bussen die zij gebruiken, gestolen zijn. Eerst de rode vol met spullen en kortgeleden de witte, die ze gebruiken om met honden naar de dierenarts te rijden etc. De rode was gelukkig snel gevonden, maar natuurlijk bijna helemaal leeg. De witte bus is nog zoek.Een zware tegenslag voor de mensen van BaasGalgo. Zij werken dag en nacht zo hard om zoveel mogelijk honden te redden, zitten met hun neus bovenop de ellende en zien de slechte conditie waarin sommige honden gevonden worden. Ze zijn zo blij en dankbaar met alle stichtingen, adoptanten en donateurs die hun helpen... dat houdt ze op de been en zo ook weer de hartverwarmende donaties en acties van afgelopen periode.

Grote dank weer voor alle mensen die geholpen hebben op wat voor manier om de 7 honden van gisteren weer een nieuw leven te bieden (in niet alfabetische volgorde):  Sergio, Ana en Zulema van BG, de chauffeurs van FBM, Yvonne, Kiki, Miranda, Tania, Loes D., Elsbeth, Marlies en Loes, Hannie en Hub.

Groetjes, Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.