BaasGalgo en FBM Transport 11-02-2017

12 februari 2017 09:54

Hallo allemaal,

vandaag was het dubbele pret... aankomst van 5 honden van BaasGalgo en het eerste transport van Fundación Benjamin Mehnert (FBM) met 8 honden. Eigenlijk wel een beetje een feestdag toch?!

De heenweg was voor meerdere mensen wel een beetje een uitdaging met de sneeuw en gladde wegen, maar iedereen is veilig aangekomen in Ospel. Het was toen heel even wachten op de bussen van de beide shelters, want zij hadden wat vertraging door het weer. Maar toen ze tegelijk de schuur binnen reden was iedereen alleen nog maar gefocust op het uitstappen van de honden. Bij mij schiet de emotie altijd even omhoog als ik de bus(sen) binnen zie rijden: "Ze zijn er!" Love it.

BaasGalgo bracht mee Pedro, Lluva, Galetta die meteen geadopteerd werden en Elvira en Uxia zijn naar een opvanggezin. Over de opvanghonden zullen we over een week een update schrijven en wie weet blijkt het iemands droomhond en volgt er een adoptie. Pedro, Lluva en Galetta hebben we uitgezwaaid met lekkere warme jassen, mooie halsbanden, veilige tuigen en een gedoneerde gebreide col. Op naar hun nieuwe leven!!

FBM bracht mee Burguilla, Zyan, Galita, Rom, Naty, Caretin, Suleima die meteen met hun nieuwe gezinnen kennis konden maken en Danzy is mee met haar opvanggezin. Burguilla, Zyan, Galita, Rom, Naty, Caretin en Suleima werden hier en daar ook volledig in het nieuw gestoken met jassen, halsbanden en tuigjes. En ook zij mochten niet weg zonder een warme col. Na hun reis vanuit Sevilla zullen zij vannacht ook in hun Gouden Mandje liggen. Of te wel.....op de bank. Danzy laat zich tot adoptie verwennen door haar opvanggezin en ook dat is over een week te lezen op haar eigen pagina.

Het was weer ontroerend om te zien hoe de mensen van de shelters de lange reis weer hebben gemaakt en dat ze echt afscheid nemen van de honden waar ze voor gezorgd hebben. Het is voor hen dan ook heel fijn als GINN wat foto's krijgt en aan hen door kan sturen. Dat is de kroon op hun inzet.

Uiteraard proberen we de shelters te helpen met spullen inzamelen die ze nodig hebben, zodat ze weer met een gevulde bus terug naar Spanje kunnen. En wat een inzameling is er gedaan zeg.... het kon niet eens allemaal mee. Baas Galgo krijgt altijd heel veel spullen die door allerlei mensen ingezameld zijn en naar Ronda's Shop worden gebracht, waaronder weer lekker jassen voor de honden. En FBM ging nog honden brengen in België en daar stond maar liefst 850 kilo goederen op hen te wachten. Gelukkig mogen de overige spullen in Ospel blijven liggen en kunnen ze worden meegenomen bij volgende transporten. Eigenlijk zou het zo mooi zijn als er een transportbedrijf de spullen gratis mee naar Spanje zou kunnen nemen (omdat ze toch met een lege vrachtwagen die kant op rijden) en de spullen in de shelters af zou geven. 

Rest nog om de chauffeurs en alle mensen in de shelters te bedanken voor hun ongelooflijk harde werk, Francis en André voor de ontvangst, iedereen die spullen gedoneerd heeft, Mieke van Erp en huisfotograaf Yvonne. De opvanggezinnen bedankt voor het ophalen en de goede zorgen voor de opvanghondjes.

Bedankt ook aan alle GINN-ers voor hun bijdrage en daarbij Thalassa, Anne, Katja, Tania, Kiki, Ingrid en Margriet voor alle hulp bij de ontvangst van de honden en de mensen!!!

Groetjes, Carin

Alle bijbehorende foto's kunt u hier bekijken.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 3 jaren geleden geplaatst door Jos nuijten

Hè jammer geen foto's van uxia onze hopelijk nieuwe windhond
Phantom onze zwarte Afghaan en wij zelf wachten met smart op nieuws dat we uxia kunnen gaan halen
Wachten duurt lang

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Ineke Van Dongen

Wil al deze lieverds heel veel liefde geluk en een geweldig leven toewensen want ze verdienen dit zo en geweldig dat er weer een aantal een warm thuis hebben gevonden !