1 Februari - Dia del Galgo

31 januari 2017 14:59

1 Februari – Wereld Galgo Dag / Dia del Galgo.

Deze dag is uitgekozen, omdat op 1 Februari de jacht met de galgo’s stopt. Het jachtseizoen loopt jaarlijks van oktober tot en met januari. Aan het einde van het jachtseizoen worden er weer vele, vele galgo’s vermoord of gedumpt, omdat ze niet naar de zin van hun jager hebben gepresteerd.

Op de website http://www.diadelgalgo.nl/ lees je daar veel meer over en ook wat je zelf kunt doen om aandacht voor het galgoleed te vragen. Hier kun je ook (gratis) een omslagfoto en profielfoto voor je facebookpagina downloaden en een poster. 

Doe mee! Laat zien dat je je het lot van de galgo’s aantrekt en dat je aandacht wilt vragen voor hun miserabele bestaan.

Tenslotte kun je hier de film “Februari, de angst van de galgo’s” bekijken. Over het leven van de galgo’s en de jacht op de hazen. Galguero’s komen aan het woord en ook de vrijwilligers van SOS Galgos die aan het werk zijn om zwervende galgo’s te vangen, ze te verzorgen en helpen een thuis voor ze te vinden. En galga Mila wordt door de hele film gevolgd, eerst in de kliniek vanwege een gebroken poot, tot aan haar adoptie. Het is een film van een uur. Er zitten geen echte horrorbeelden in, maar wel een paar beelden van de hazenjacht en van uitgeputte galgo’s. https://vimeo.com/60542003

 photo BANNER 2017 voor website_zpsip1ruqug.jpg

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

4 maanden geleden geplaatst door Hannie Kalishoek

En ook dit jaar besteed
https://www.vrouwenpower.nl/1-februari-wereld-galgo-dag-2/
aandacht aan het leed

Pootje Violeta

4 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Ook dit jaar hangt de poster op het raam.
Mensen bewust maken van het vreselijk leed wat elke keer weer gebeurd.

Pootje Violeta

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Hannie & Arno

Ook dit jaar hangen de posters weer op het raam.
Pootje Violeta

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Hannie & Arno

De poster gaat hier net zoals el jaar het raam op om mensen bewust te maken van het leed wat elke keer weer terug keerd.